Dissabte, 19 de juny de 2021 - Edició 1059
La República

‘Gent 2014’ reclama a tots els candidats d’ERC que es comprometin amb el referèndum d’autodeterminació

Gent 2014 és un grup de militants i simpatitzants d’ERC que ‘vol difondre la idea del referèndum d’autodeterminació del 2014’ i que aquesta proposta ‘vagi més enllà del partit i s’assoleixi una majoria’ ciutadana favorable a la consulta. Així ho han explicat aquest dilluns els portaveus d’aquest moviment Ignasi Casadesús i Marc Marçal, que han assegurat que no tenen cap relació amb cap candidat i que aposten per fugir del debat personalista i centrar-lo en les idees. De fet, els dos han coincidit que esperaran a veure què opinen de les seves propostes els candidats per donar-los-hi suport i han confiat que es ‘comprometin’ amb el referèndum.

Redacció
Redacció 21/04/2008

En la llibreria Laie de Barcelona, Marçal, assessor del vicepresident, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha explicat que són favorables a ‘generar un moviment d’il·lusió i regeneració del llenguatge’ dins d’ERC. Així mateix, ha fugit de presentar-se com una corrent interna del partit ni una facció. El moviment es presentarà el pròxim dia 28 i Marçal ha afirmat que estan oberts a que els candidats a la cúpula d’Esquerra escoltin les seves propostes.

Casadesús ha declarat que ‘hauria de ser central pel partit la convocatòria del referèndum del 2014’. De fet, s’ha mostrat convençut que això ‘cohesionarà el partit’. En aquest sentit, ha declarat que volen que ‘el projecte de 2014 vagi més enllà d’ERC’. En aquesta línia, en un díptic del moviment manifesta que ‘correspon a ERC impulsar i liderar políticament la proposta, però és fonamental que el 2014 compti amb la complicitat i l’adhesió del conjunt de la societat’. ‘Gent 2014’, continua, ‘vol ser un espai obert, un punt de trobada més enllà del partit, per començar a fer del 2014 una idea de país, un projecte de tothom’.

Marçal també ha afirmat que si cap dels candidats a la direcció del partit aposten pel referèndum del 2014 de cara al Congrés del mes de juny, ells mateixos presentaran el seu propi full de ruta. En aquest sentit, ha reiterat que ‘ERC s’ha de comprometre’ amb aquesta proposta.