Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

Galícia ens podria donar la independència

Coincidint amb la victòria del Club Patí Vic davant el Barça (2-1) a la Copa del rei espanyola celebrada aquests dies a La Corunya, ens arriba una notícia que podria […]

Redacció
Redacció 23/03/2009

Coincidint amb la victòria del Club Patí Vic davant el Barça (2-1) a la Copa del rei espanyola celebrada aquests dies a La Corunya, ens arriba una notícia que podria impulsar les aspiracions de l’hoquei patins català d’aconseguir finalment la independència respecte als organismes espanyols.

L’hoquei català podria veure’s alliberat de jugar a les Espanyes gràcies a la determinació del Coinasa Liceo gallec per deixar la Lliga espanyola d’hoquei patins. Tal com recollia un lector del Racó català, el club gallec s’estaria plantejant abandonar l’OK Lliga espanyola i integrar-se a la Lliga Portuguesa d’hoquei patins, ja que la participació a la competició de Portugal els resultaria més rendible econòmicament al reduir les despeses en desplaçaments.

De produir-se aquest canvi de lliga -un fet molt similar a la participació dels Catalans Dragons o el club de Rugby Poblenou-Enginyers a la Superlliga anglesa- es trencaria el ‘tabú’ que les competicions estatals són intocables, i es demostraria que els clubs esportius poden actuar lliurement com empreses privades que són, disputant una lliga o una altra d’acord únicament als seus criteris, passant per alt arcaiques jurisdiccions estatals.

Si l’OK Lliga espanyola perd un dels grans equips no-catalans que la disputava, no hi hauria d’haver problema perquè ben aviat els clubs catalans es plantegessin crear una lliga pròpia, la Lliga catalana d’hoquei, evitant així les importants despeses que suposen els desplaçament per Espanya o a les Canàries. I si el que fa falta és tenir al darrera una federació reconeguda unànimement al món per tal que els guanyadors dels nostres tornejos puguin competir internacionalment, la solució podria ser participar a una gran lliga andorrana d’hoquei patins. Sigui com sigui, gràcies a la determinació dels gallecs, l’hoquei català podria acomiadar-se ben aviat de les Espanyes.