Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Gabriel Pena guanya el premi Màrius Torres de poesia

|

- Publicitat -

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, juntament amb el president de la Diputació, Jaume Gilabert, van felicitar els guardonats ahir durant la roda de premsa i van destacar que aquest any s’havia batut un rècord de participants als premis literaris ‘i això és una mostra del creixement de la producció cultural i literària al nostre país, segons Ros.

El premi Josep Vallverdú se’l va endur la periodista Elena Yeste, amb l’obra L’era de la hipermemòria. Yeste ha volgut destacar ‘la trajectòria intel·lectual de Josep Vallverdú per ser un referent a seguir en l’escriptura i en la comunicació’. Segons Yeste, l’assaig tracta sobre ‘la memòria històrica i el revisionisme i, per tant, és un assaig sobre els abusos de la història i la memòria i els límits de la interpretació històrica’. El premi d’assaig està dotat amb 9000€. A aquesta edició s’han presentat 15 originals, dos més que l’any passat.

Publicitat

El premi Màrius Torres l’ha guanyat Gabriel Pena amb l’obra La revolució del bon gust. El premi de poesia està dotat amb 6000€ i aquest any s’han presentat 50 originals, 13 més que l’any passat.

Pel que fa als Premis de Narrativa, el jurat ha distingit el projecte A que no! 99 exercicis d’estil, d’Eduard Ribera en la modalitat de narrativa en sentit ampli, i el projecte Segrest de Toni Sala en l’especialitat de novel·la. Els projectes premiats rebran 12000€ en mensualitats en conceptes d’ajuda a la creació. Enguany s’han presentat 38 originals a aquests premis de narrativa, 13 més que l’any passat.

Els originals presentats provenien de tots els punts dels Països Catalans: Lleida, Barcelona, València, Girona, Tarragona, Castelló, Alacant, Menorca i Mallorca, entre d’altres.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut