Dijous, 14 de Novembre de 2019 - Edició 476
La República

Gabriel Pena guanya el premi Màrius Torres de poesia

L’escriptor Gabriel Pena, blocaire de l’indirecte!cat, ha guanyat el 14è premi de poesia Màrius Torres concedit per l’Ajuntament i la Diputació de Lleida, que també han premiat la periodista Elena Yeste amb la 26a edició del Premi d’Assaig Josep Vallverdú i Eduard Ribera i Toni Sala amb el 8è Premi de Narrativa de Lleida en la modalitat de narrativa en sentit ampli i en l’apartat de novel·la, respectivament. El lliurament dels premis tindrà lloc avui al vespre a l’Auditori Municipal Enric Granados en el decurs d’una gala conduïda per la periodista Txell Bonet i amb la presència de l’escriptor Màrius Serra.

Redacció
Redacció 20/11/2009

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, juntament amb el president de la Diputació, Jaume Gilabert, van felicitar els guardonats ahir durant la roda de premsa i van destacar que aquest any s’havia batut un rècord de participants als premis literaris ‘i això és una mostra del creixement de la producció cultural i literària al nostre país, segons Ros.

El premi Josep Vallverdú se’l va endur la periodista Elena Yeste, amb l’obra L’era de la hipermemòria. Yeste ha volgut destacar ‘la trajectòria intel·lectual de Josep Vallverdú per ser un referent a seguir en l’escriptura i en la comunicació’. Segons Yeste, l’assaig tracta sobre ‘la memòria històrica i el revisionisme i, per tant, és un assaig sobre els abusos de la història i la memòria i els límits de la interpretació històrica’. El premi d’assaig està dotat amb 9000€. A aquesta edició s’han presentat 15 originals, dos més que l’any passat.

El premi Màrius Torres l’ha guanyat Gabriel Pena amb l’obra La revolució del bon gust. El premi de poesia està dotat amb 6000€ i aquest any s’han presentat 50 originals, 13 més que l’any passat.

Pel que fa als Premis de Narrativa, el jurat ha distingit el projecte A que no! 99 exercicis d’estil, d’Eduard Ribera en la modalitat de narrativa en sentit ampli, i el projecte Segrest de Toni Sala en l’especialitat de novel·la. Els projectes premiats rebran 12000€ en mensualitats en conceptes d’ajuda a la creació. Enguany s’han presentat 38 originals a aquests premis de narrativa, 13 més que l’any passat.

Els originals presentats provenien de tots els punts dels Països Catalans: Lleida, Barcelona, València, Girona, Tarragona, Castelló, Alacant, Menorca i Mallorca, entre d’altres.

Relacionats