Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

Funcionaris nordcatalans es manifesten per la funció pública i reclamen millores salarials

Més de 4.000 persones segons els organitzadors, 3.500 segons la policia, s’han manifestat aquest dijous a Perpinyà per reclamar al govern francès que retiri el projecte de ‘reforma general de les polítiques públiques’ que segons ha explicat el secretari departamental de la Federació Sindical unitària (FSU), Gerard Gironell, preveu la supressió de 160.000 llocs de treball a la funció pública d’aquí el 2012. Segons el responsable sindical la mobilització d’avui ha estat ‘forta’ sobretot en el sector educatiu on ‘més del 70% dels ensenyants han fet vaga i dos de cada tres centres escolars de la Catalunya Nord eren tancats’.

Redacció
Redacció 16/05/2008

El sector educatiu és un dels més afectats per la reforma que ja preveu pel curs vinent la supressió de 11.300 llocs de treball corresponen a ensenyants que es jubilen i que no seran substituïts. A la Catalunya Nord es calcula que seran 70 llocs de treball que no seran renovats.

Per Gironell aquesta retallada ‘agreujarà’ el dèficit d’ensenyants que ja hi ha i provocarà ‘el tancament progressiu de les escoles en zones rurals i de muntanya’. Els sindicats també creuen que aquesta política perjudicarà la qualitat de l’ensenyament amb un nombre cada vegada més gran d’alumnes a les aules.

Per això, uns 500 alumnes d’instituts també s’han manifestat amb els funcionaris per reclamar al govern francès i el ministre d’educació francès, Xavier Darcos, més mitjans humans i financers per a l’ensenyament.

A més dels ensenyants que eren majoritaris en el cortegi, també s’han manifestat agents de correus, duaners, electricistes, funcionaris jubilats que han reclamat un augment dels sous i de les pensions.