Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

Fora l’espanyolisme del Circuit

El Circuit de Catalunya ha viscut darrerament un episodi esperpèntic i lamentable, on centenars d’aficionats espanyols van dedicar-se a renegar sobre el pilot de Fórmula 1 Lewis Hamilton als entrenaments […]

Redacció
Redacció 06/02/2008

El Circuit de Catalunya ha viscut darrerament un episodi esperpèntic i lamentable, on centenars d’aficionats espanyols van dedicar-se a renegar sobre el pilot de Fórmula 1 Lewis Hamilton als entrenaments de la setmana passada. La premsa anglesa ja ha recollit i criticat els insults racistes i xenòfobs que va rebre el pilot britànic, i fins i tot han insinuat que caldria tancar els circuits de Fórmula 1 que existeixen als Països Catalans, concretament el de Montmeló i el proper circuit urbà de València.

Des del directe!cat hem decidit unir-nos al comunicat del Circuit en què condemna els crits i insults d’una minoria espanyolista i recorda que la gran majoria dels aficionats desplaçats a veure els entrenaments van comportar-se de manera modèlica. Sembla que per enèsima vegada haurem de pagar justos per pecadors, i perquè quatre espanyolistes ultres -defensors integristes d’aquest neodéu anomenat Fernando Alonso- es posin a cridar com energumens no pot ser que ens acabin tancant els circuits a catalans i valencians.

Cal recordar que cap dels improperis contra el pilot britànic va ser en català, i la totalitat dels desplaçats que van tenir actituds lamentables s’expressaven en espanyol. Més enllà d’això, cap dels que van insultar a Hamilton són els veritables aficionats de la Fórmula 1 catalans. Els dies de gran premi, els catalans que paguen els 200 euros que deu valdre l’entrada més barata exhibeixen una actitud exemplar. Els que s’encarreguen d’embolicar la troca i deixar malament el país són quatre amants del tuning que no poden costejar-se les entrades de gran premi i paguen els 5 euros que val l’entrada el dia d’entrenament per anar a pagar els seus desequilibris amb el primer que passi. Que malauradament, aquesta vegada va ser Lewis Hamilton. Fora l’espanyolisme del Circuit!