Edició 1896

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 05 de octubre del 2023
Edició 1896

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 05 de octubre del 2023

Fins i tot Bush vol que Kosovo sigui independent

|

- Publicitat -

“La qüestió és si hi haurà un diàleg interminable sobre un tema que ja està pensat. Em preocupa que no puguin complir-se les expectatives posades a Kosovo i per això seguirem pressionant per que avanci el procés”, ha afirmat Bush en roda de premsa després de reunir-se amb el primer ministre albanès, Sali Berisha.

Publicitat

Bush ha indicat que durant l’última cimera del G-8 a Alemanya es va parlar d’una proposta del president francès, Nicolas Sarkozy, que planteja una moratòria de sis mesos per intentar solucionar les objeccions russes a la independència kosovar i ha dit que aquest plantejament només funcionaria si la independència és l’objectiu final.

“Allò acceptable pels EUA seria que al final de qualsevol procés hi hagi una certa independència”, ha indicat el president nord-americà. “L’important per al poble de Kosovo és saber que EUA i Albània abonen fermament la independència”, ha afegit.

El dirigent nordamericà ha emplaçat els líders albanesos a treballar amb les organitzacions albaneses de Kosovo per mantenir en calma i en pau la província fins que el Consell de Seguretat de l’ONU decideixi sobre el pla de l’enviat especial de l’ONU que planteja una independència per a Kosovo supervisada pels organismes internacionals.

L’actitud de Bush és contrària a la de Putin

L’actitud de Bush contrasta amb la de Vladímir Putin, a favor de Sèrbia i contrària a l’autodeterminació dels territoris de l’ex-Iugoslàvia. Fa uns dies Putin s’expressava en contra de l’autodeterminació de Kosovo al·legant que nacions com Catalunya o Euskadi seguirien els seus passos.

Per a Putin la solució a l’autodeterminisme és senzilla: massacrar, tal com està fent a Txetxènia amb la repressió militar del poble txetxè.

Publicitat

Més notícies

Opinió

Editorial