Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

‘Fanàtics Barça és la tornada de tots els violents al Camp Nou’

La denúncia realitzada pel blog de l’excap de premsa del Barça, Jordi Badia, sobre la investigació judicial oberta al Brasil entorn dels negocis de Sandro Rosell pretenia ‘posar en relleu la potència que sí té la Xarxa i que en ella ja s’havia començat a jugar una campanya en paral·lel a l’oficial’. Doncs bé, un altre blocaire, l’expert en analítica web Ferriol Egea, també exposa al seu blog que el projecte estrella de Rosell per als joves barcelonistes, Fanàtics Barça, ‘és la tornada de tots els violents, ja que només s’ha de fer una mica de recerca a internet per veure que alguns grups que formaran part d’aquesta grada són seccions clarament identificades amb els Boixos Nois (grup fidel, toxicos ventura, supporters puyol)’.

Redacció
Redacció 23/05/2010

A la presentació de Fanàtics Barça, Rosell va deixar ben clar que el projecte de grada jove excloïa els Boixos Nois i qualsevol grupúscul que animés el Barça fent servir mètodes violents.

Però ara Egea exposa com n’és de fàcil trobar a Internet quin tipus de seguidors acollirà Fanàtics Barça: ‘Busquin a google “toxicos ventura” i mireu qui són aquesta gent….’ El blog del col·lectiu en qüestió enllaça a tot de webs del Boixos Nois, mostra un barcelonista detingut pels Mossos amb la frase ‘Cueste lo que cueste, Barça o muerte hijos de puta!‘ i s’hi exhibeix la fotografia de Joan Laporta en un punt de mira i la frase ‘Public Enemy‘.

Durant la presentació de Fanàtics Barça també es va informar que entre els col·lectius que donaven suport a la iniciativa hi havia els Dracs 1991, però aquests se n’han desmarcat obertament, com també ho ha fet la Penya Almogàvers, dos col·lectius que sempre han mostrat un rebuig nítid a la violència.

Amb el seu apunt, Egea valida la denúncia formulada divendres per Badia i afirma: ‘Internet és com tenir una gravadora davant que t’exposa al món sencer. I ara mateix Sandro Rossell podria tenir un problema greu: presentar-se al món com una persona honesta que denuncia a d’altres de relacions tèrboles, quan ell mateix està sent investigat’.

Imatge: Foros ACB.