Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

ETA seguirà lluitant ‘amb totes les forces’ mentre la independència d’Euskadi no es pugui decidir ‘seguint les regles democràtiques’

ETA ha fet arribar als diaris Gara i Berria un comunicat en el que assegura que continuarà fent ús de les armes mentre el futur del País Basc no es pugui decidir ‘seguint les regles democràtiques’. Assegura que actualment hi ha dos projectes de país sobre la taula: l’actual, sotmès als estats, i el de l’estat basc, i que si aquests dos projectes es poguessin enfrontar ‘seguint les regles democràtiques, sense imposicions dels estats, aquest poble iniciaria el camí cap a la independència per vies pacífiques i democràtiques’, és per això que assegura que ‘mentrestant haurem de seguir lluitant amb totes les forces, perquè els estats enemics no donen la més mínima senyal de voler respectar la paraula del País Basc’. Finalment consideren que ‘és el moment d’unir forces per aquest poble perquè el País Basc tingui el seu lloc i la seva paraula al món’.

Redacció
Redacció 30/01/2009

El comunicat d’ETA s’emmarca en la commemoració del 50è aniversari de la seva fundació, en aquest sentit ETA recorda que el seu objectiu ‘no era combatre el franquisme, sinó portar el País Basc a la llibertat’, i assegura que aquest continua sent el seu objectiu. Recordem també que ahir el Tribunal Constitucional confirmés la il•legalització d’Acció Nacionalista Basca. ETA també afirma que ‘no perdonarà’ un intent de ‘reeditar l’operació del post-franquisme’ i conclou que ‘els que creiem en els drets democràtics que corresponen a aquest poble i el volem portar a un escenari democràtic no el deixarem entrar en via morta uns altres 30 anys’.