Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

ETA considera que les eleccions basques són un ‘frau polític’

ETA ha titllat aquest divendres de ‘frau polític’ les eleccions basques que se celebraran aquest diumenge a Euskadi i ha fet una crida a frenar a les urnes ‘l’atac antidemocràtic’. En un comunicat al diari ‘Gara’, ETA ha assegurat que l”únic vot nul’ a aquestes eleccions serà fer-ho pel PNB. De fet, en el seu comunicat l’organització considera que la cambra basca que surti escollida de les eleccions de l’1 de març ‘serà el Parlament del feixisme, constituït amb la mateixa legitimitat democràtica que els ajuntaments franquistes amb bandera espanyola inclosa’. Així mateix, ha assegurat que el ‘PNB és el qui té major interès en il·legalitzar l’esquerra abertzale’.

Redacció
Redacció 27/02/2009

En aquest comunicat, considera que el Parlament basc serà el resultat d’un ‘frau polític’ que, segons ETA, ‘és un pas contra l’independentisme’ i ‘servirà perquè PNB i PSOE reeditin un Estatut que està mort i és un problema per portar aquest país a la independència’. La banda terrorista ha alertat sobre la pretensió del PNB i del PSOE d’oferir al país ‘el mateix pla de fa 30 anys amb una reformulació de l’Estatut’.

ETA ha assenyalat en el text que l’1 de març ‘en pro de la independència i de la sobirania l’únic vol nul serà el que es doni al PNB’. ‘Mentre que els qui volem un escenari democràtic, els que creiem en una Euskal Herria lliure, tenim una cita en la lluita per la defensa del nostre poble’, ha afegit.

L’organització ha destacat que ‘el PSOE ha demostrat pocs complexos per a superar el PP per la dreta amb la lluita contra Euskal Herria’ i l’ha criticat per voler apartar l’independentisme de totes les institucions ‘després que en 30 anys no l’hagin pogut ofegar en l’autonomisme i en la partició’.

‘El PNB és qui té el major interès en il·legalitzar l’esquerra abertzale’

ETA ha declarat que l’esquerra abertzale radical ‘és qui pot obrir les portes del canvi en la direcció de la independència’. En aquest sentit, ha recalcat que ‘el PNB és qui té el major interès en il·legalitzar l’esquerra abertzale’. En concret, ha destacat que al PNB no li interessa la il·legalització per aconseguir més escons al Parlament, sinó ‘perquè és l’únic obstacle real per a l’aposta política i els obscurs interessos del PNB’. La banda ha indicat que ‘pel PNB l’independentisme és el seu enemic’ i ha manifestat que ha estat l’esquerra abertzale radical qui li ha impedit que ‘aquest poble es fongui en el toll de l’autonomisme i el regionalisme’.

Encara ha anat més enllà quan ha declarat que el president del PNB, Iñigo Urkullu, ‘és la mà de l’Estat davant l’ofensiva del feixisme espanyol davant la il·legalització i la gran vulneració dels drets civils i politics dels bascos’.

ETA critica també a EA, IU i Aralar

En aquest context, ha remarcat que ‘el PSOE ha acordat amb el PNB que l’esquerra abertzale no estigui a les eleccions’. Els terroristes també han criticat la posició ‘vergonyosa, com abertzale, d’Eusko Alkartasuna, Izquierda Unida i Aralar’ per denuncia de forma ‘dèbil de la situació antidemocràtica aprofitant l’oportunitat per inflar la seva opció electoral’.

ETA ha atacat de nou el PNB, del qui ha dit que ‘es troba en decadència pel fracàs de l’aposta política feta fa 30 anys’. ETA ha alertat que ara el PNB pretén reconstruir ‘una font autonòmica’ adequada als seus propis interessos. ‘Introduir aquest país de nou en el remolí d’un nou Estatut seria una traïció històrica i greu’, ha ressaltat. ‘Aquest poble no el perdonaria i tampoc ho acceptarà’, ha afirmat l’organització.

Ha conclòs el comunicat assenyalant que la del diumenge és una cita per a ‘denunciar a les urnes aquesta situació antidemocràtica i reivindicar l’autodeterminació’.