Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1093
La República

Estris

La revista Estris neix l’any 1971 en el marc del Servei de Colònies de Vacances, com un recull de fitxes educatives per a monitors de centres d’esplai i colònies. Setze […]

Redacció
Redacció 18/10/2008

La revista Estris neix l’any 1971 en el marc del Servei de Colònies de Vacances, com un recull de fitxes educatives per a monitors de centres d’esplai i colònies. Setze anys més tard, l’any 1987, Estris abandona el format fitxes i adopta un format de revista convencional i es creen noves seccions dedicades a l’àmbit de l’educació en el lleure. Paral·lelament des de 1978 el Servei de Colònies de Vacances edita la revista El Cove. Ambdues revistes coexisteixen fins que l’any 1996 es fusionen en una sola publicació.

L’any 1997 Estris inicia una nova etapa amb noves seccions i recursos educatius i la incorporació de temes d’actualitat que poden ser d’interès per als joves, principals lectors de la revista.
L’any 2001 coincidint amb els 30 anys del primer número la revista Estris va ser guardonada amb el premis Civisme als Mitjans de Comunicació, atorgat pel Departament de Benestar Social de la Generalitat de Catalunya.

L’any 2006 Estris es renova i redissenya la revista fent un salt qualitatiu important tant pel que fa a la imatge com a la distribució de les seccions.

La revista Estris té una pàgina web amb informació actualitzada sobre a publicació i en la qual hi ha una hemeroteca on és possible consultar articles, entrevistes i fitxes didàctiques publicades els darrers anys. A més l’equip de la revista té també un bloc obert a la participació dels lectors.

Característiques tècniques

Data de creació: 1971
Periodicitat: Bimiensual
Edició: Fundació Pere Tarrés
Tiratge: 3.500 exemplars
Target: voluntaris i professionals de l’educació en el lleure, l’educació social i l’animació socio-cultural

Per a més informació sobre la revista i altres publicacions periòdiques en català us podeu adreçar a www.lesrevistes.cat