Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

Esquerra Independentista insta ERC a demanar la dimissió de Joan Saura

Esquerra Independentista (EI), els crítics d’ERC liderats pel parlamentari Uriel Bertran, ha demanat aquest dijous la dimissió del conseller d’Interior, Joan Saura, per les càrregues policials ‘indiscriminades’. En aquest sentit, EI ha traslladat al president d’ERC, Joan Puigcercós, aquest comunicat perquè sigui el conjunt del partit qui ho exigeixi formalment al president de la Generalitat, José Montilla. Aquest corrent ha condemnat ‘les càrregues policials indiscriminades que arran de les mobilitzacions estudiantils han patit nens, famílies que passejaven, periodistes i la majoria d’estudiants que no han participat en els aldarulls’.

Redacció
Redacció 20/03/2009

EI ha assenyalat que ‘és inadmissible que els antiavalots dels Mossos d’Esquadra i el seu responsable polític, Joan Saura, utilitzin aquests mètodes per fer front a les demandes ciutadanes’. ‘Actituds com aquestes representen un descrèdit per als Mossos d’Esquadra, una institució que hauria de ser emblemàtica de la Generalitat’, ha afegit.

També ha afirmat que ‘les errades continuades del conseller Joan Saura han demostrat la seva incapacitat per continuar al front de la Conselleria d’Interior’. ‘Exigim, per tant, el seu cessament o dimissió perquè es pugui iniciar una nova etapa en aquest Departament’, ha indicat.

EI ha demanat al conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, que de forma immediata impulsi la mesa de diàleg i de negociació amb la comunitat universitària per consensuar les reformes que es volen introduir en el sistema universitari. ‘És imprescindible que aquesta mesa consensuï els plans d’estudi, la compatibilitat entre estudis i treball i l’establiment d’una potent oferta de beques (i el seu traspàs) per tal que el conjunt dels estudiants catalans puguin accedir amb garanties als estudis universitaris’, ha dit.

Les JERC veuen desproporcionada i injustificada l’actuació dels Mossos

Per la seva part, les Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya (JERC) han manifestat que l”actuació dels Mossos és desproporcionada, en cap cas justificable’. ‘Creiem imprescindible les explicacions dels responsables polítics implicats en aquesta nefasta decisió així com l’assumpció de les responsabilitats pertinents’, ha afegit. Les JERC han expressat ‘el seu total suport i solidaritat als joves que han resultat ferits i contusionat degut a les diverses carregues policials, desitjant una ràpida recuperació per tots i cadascun d’ells’.