Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

ERC i RCat també aniran junts a Granollers

Amb les properes eleccions en el punt de mira, i encara amb el resultat de la darrera contesa parlamentària ben fresc a la memòria, ERC i Reagrupament han anunciat que han arribat a un acord per anar junts a les properes eleccions municipals a Granollers, la capital del Vallès Oriental. Aquest dimecres, 23 de febrer, els dos partits faran públic l’acord en una roda de premsa prevista a les set del vespre, on explicaran el procés que s’ha seguit i que els ha permès tancar el pacte per concórrer junts a les properes eleccions del 22 maig. Aquest acord significa un pas endavant en la proposta que ja va fer el candidat d’Esquerra, Pep Mur, el passat dia 16 de setembre a ‘acte de presentació de candidatura a la Troca, on va anunciar que intentaria ‘obrir el partit a diferents opcions i a la ciutadania’.

Redacció
Redacció 22/02/2011

Segons les fonts consultades, aquest pas significa, de moment, l’entesa entre Reagrupament i Esquerra, tot i que ‘no es pot descartar algun acord més’.

El pacte entre ERC i Reagrupament a Granollers s’emmarca dins dels acords als quals estan arribant les dues formacions independentistes arreu del país que van començar a desencallar-se després que es produís el pacte a Puigcerdà sota els auspicis del president de Reagrupament, Joan Carretero. A més de Puigcerdà, també s’han produït pactes a Barcelona, Sant Cugat del Vallès, Sant Just Desvern. En canvi, a Girona i a Lleida les negociacions -que anaven per bon camí- s’han acabat trencant.