Dilluns, 26 de juliol de 2021 - Edició 1096
La República

Esquerra exigeix al Govern espanyol mesures concretes contra la violència feixista

El President d’Esquerra Republicana del País Valencià (ERPV), Agustí Cerdà, s’ha reunit aquest dimecres amb el ministre de l’Interior espanyol, Alfredo Pérez Rubalcaba, per abordar el tema de la violència de l’extrema dreta. El dirigent republicà ha lliurat a Rubalcaba un dossier detallat amb totes les agressions patides per col·lectius democràtics arrelats al territori valencià el passat 2008.

Redacció
Redacció 12/03/2009

Per a Cerdà, aquesta trobada suposa un pas endavant en l’eradicació dels atacs impunes que vénen produint-se contra organitzacions que es caracteritzen per la seua defensa de les llibertats, la democràcia i la tolerància.’Hem aconseguit que siga el màxim responsable de la seguretat de l’Estat qui escolte el que està passant al nostre territori quant a les agressions dels violents de l’extrema dreta, una trobada que no s’havia produït fins ara i de la qual esperem resultats molt prompte’, declara Cerdà.

Més enllà de les formalitats i les promeses, el dirigent independentista ha aconseguit un compromís ferm del ministre per tenir tancat en un termini d’un mes un pla amb mesures concretes per solucionar el problema. ‘El nostre objectiu és acabar amb aquests atacs que des de fa anys patim nombrosos col·lectius valencians. Fins ara, les denúncies no ha donat cap resultat i, per això, esperem que aquest contacte siga més fructífer i els responsables de la seguretat al País Valencià comencen a treballar en la solució definitiva al problema de la violència feixista’, afirma Cerdà.

Una petició que no és nova

Cerdà ha recordat que durant la legislatura en què va ser diputat d’ERC al Congrés dels Diputats per la circumscripció de Barcelona el titular d’Afers Interiors es va comprometre en diverses ocasions a actuar contra la violència política que ataca de manera interminent però contínua entitats cíviques, culturals i polítiques valencianistes.

Fent memòria, ens trobem que també al 2007 Rubalcaba va assegurar a Cerdà: ‘Tranquilo Agustí que antes de Navidad los tendremos detenidos’. La trobada es produïa després que uns desconeguts col·loquéssin al portal de la seu dels independentistes al número 10 del carrer Erudit Orellana de València el matí del 29 de novembre de 2007.

Des d’Esquerra, doncs, s’espera que aquest cop no només hi hagi un compromís del Govern espanyol sinó que també hi hagi una clara actuació contra la ultradreta.