Diumenge, 25 de juliol de 2021 - Edició 1095
La República

Esquerra, Accent, RCat i les JERC pacten anar junts a les municipals a Badalona

ERC, Accent, Reagrupament i les JERC han fet públic aquest dimarts l’acord per concórrer en una candidatura conjunta a les eleccions municipals a Badalona. Les quatre forces argumenten que en un moment de creixement de l’independentisme sociològic però tenint en compte també el resultats de les eleccions al Parlament, cal ‘sumar forces’ i vertebrar un projecte polític ‘de progrés, independentista, modern i il·lusionant’. Miquel Estruch, president d’ERC i cap de llista de la coalició, ha assegurat que l’acord ha estat ‘fàcil perquè hi ha més coses que ens uneixen que no pas ens separen’.

Redacció
Redacció 08/03/2011

Per la seva banda, Oriol Lladó, representant d’Accent – Independents per Badalona,  ha dit que l’acord presentat demostra que el treball que la construcció de l’espai de l’esquerra nacional va per bon camí i que, per a Accent, aquest feina va més enllà del 22 de maig. En aquest sentit ha afirmat que ‘voldríem que aquesta taula fos més àmplia i treballarem amb tota la nostra energia perquè sigui possible en l’horitzó de 2015’.

Laura Soler, de Reagrupament Independentista, ha volgut destacar la il·lusió i l’esperit de col·laboració amb què s’ha forjat el pacte i ha explicat que ‘quan hi ha ganes i voluntat de créixer tot és possible’. Per a RCat la candidatura representa l’independentisme seriós i coherent i el comprimís de treballar amb ambició.

Per la seva banda, el jove representant de les JERC s’ha mostrat molt implicat en el projecte municipal i ha assegurat que la formació juvenil republicana aspira a ser un referent de l’independentisme creixent en la joventut i el seu compromís amb el futur: ‘Les JERC, el jovent independentista de Badalona, tenim com a prioritat millorar tant quantitativament com qualitativament les polítiques de joventut d’una manera transversal, s’han acabat aquells tòpics que només relacionen el jovent amb l’oci i l’esport’.