Divendres, 24 de setembre de 2021 - Edició 1156
La República

Espadaler amenaça amb la fugida de vot cap a Ciudadanos si es vota NO el 14J

Mentre Duran piula des de Berlín que fa un parèntesi polític després del partit de la Champions, la guerra oberta dins d’Unió per la pregunta va en augment i el sector de Duran no dóna treva. Avui el diari El Mundo treu en exclusiva un comunicat d’un sector de militants de l’Anoia-13 agrupacions-, afins a Duran i partidaris de la tercera via que asseguren que estarien disposats a que Unió posi punt i final a la federació amb CDC. Al seu torn el secretari general d’Unió, Ramon Espadaler, en una entrevista al 3/24 ha assegurat que hi ha “el risc” que si guanya el sí el 14J l'electorat sigui foragitat cap a l'abstenció o cap a “forces polítiques que pretenen ser renovadores com Ciutadans”.

Redacció
Redacció 07/06/2015

Defensors de la tercera via amb un discurs apocalíptic

El comunicat publicat a El Mundo, que suposadament expressa el posicionament de les delegacions locals i militants de 13 agrupacions de l’Anoia, és un al·legat a la tercera via. Rebutgen que Unió s’adhereixi al full de ruta i doni suport a CDC i ERC perquè suposaria creuar una línia vermella i acceptar el camí cap a la declaració unilateral d'independència. Defensen que Unió té “ la capacitat per incidir tant a Europa com a Madrid per arribar a acords” i que la negociació permetria “un blindatge de competències i una redistribució equitativa de l'esforç fiscal sense trencar amb la resta de la nació espanyola ni amb la UE”. A més, els signants consideren que el pla d'Artur Mas i Oriol Junqueras constitueix “una manipulació enganyosa d'il·lusions i sentiments per donar un salt al buit, sense cap certesa d'arribar a bon port”, i que provocarà que Catalunya s'estavelli “contra un mur infranquejable que ens enfonsaria com a poble durant altres 40 anys”.

Espadaler s’apunta al discurs de la por

Espadaler ha insistit que en el procés són bàsics el diàleg, la seguretat jurídica i la cohesió social. I s'ha preguntat quina és “l'alternativa” a no fer-ho des del diàleg. També  ha admès que la polèmica pregunta que se sotmetrà a votació entre la militància “té elements de complexitat però el procés en si és complex”. En aquesta línia, ha volgut aclarir que els que votin 'sí' “votaran sí a plena sobirania, plena democràcia, seguretat jurídica, diàleg, marc europeu i cohesió”. I alhora tots aquests que votin sí estaran dient 'no' “al negatiu de tot això”.

El sector independentista es defensa com pot

Per altra banda el sector independentista d’Unió, que tem el joc brut de l’aparell a l’hora de fer campanya pel “no”, es defensen de les embranzides mediàtiques del sector Duran a través de Twitter. Antoni castellà piulava que: “No podem donar un SI a una pregunta q ens lliga x sempre a la voluntat d Madrid, a la seva “legalitat” #Consulta14j #VotaNO”, i  insistia que   . votar Si el 14j és avalar la tercera via, coincidir amb PSC i  és intentar salvar Espanya. Mentre que votar No és Sí a un Estat independent, és salvar Catalunya.