Dimecres, 29 de setembre de 2021 - Edició 1161
La República

‘Escrache’ dels alcaldes pirinencs a Ada Colau?

Mentre Àngel Ros ja s’ha ofert per vendre a Espanya la candidatura dels Jocs d’Hivern 2026 sota el seu lideratge, el batlle de la seu d’Urgell, Albert Batalla, ha cridat a intentar fer veure a Colau la necessitat pera Catalunya de que Barcelona exerceixi de capital del país i no de capital-Estat aïllada de la resta del territori. Ho ha dit en la obertura de la 26a edició de la Trobada Empresarial al Pirineu.

Redacció
Redacció 19/06/2015

Una de les primeres reaccions de la nova alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha estat la de desistir de la cursa olímpica per aconseguir portar uns Jocs Olímpics d’Hivern als Pirineus el 2026 utilitzant la marca Barcelona, que podria acollir alguna prova. La majoria dels grups de la oposició de la ciutat comtal s’han mostrat decebuts amb aquesta decisió que consideren “precipitada” i sobretot molt perjudicial pels interessos socioeconòmics de les terres del Pirineu.

Batalla ha dit que es reunirà amb Colau per intentar fer-la recapacitar i mirar de “revertir” una decisió que ha pres sense parlar-ho abans amb la resta de socis de la candidatura. L’alcalde de la Seu, doncs, no renuncia a la candidatura encara, perquè creu que és una “molt bona oportunitat per situar els Pirineus al món”.
 
Vila esclafa l’empresariat del Pirineu

Per altra banda, el conseller de Territori, Santi Vila, en el transcurs de la inauguració de la 26ena edició de la Trobada Empresarial al Pirineu, ha advertit que el model de decreixement que representa Ada Colau és ''immoral'' per al 20% de població aturada i per una població que suporta un sobreendeutament, i  tot i que ha reconegut que la societat ha fet un ''gir a l'esquerra''  ha avisat que s'ha d'elegir entre el model de Veneçuela o el model de Dinamarca.
Vila, ja va lamentar la decisió de la nova alcaldessa de Barcelona de renunciar als Jocs d’hivern, fer que va considera “una idea política equivocada”, una decisió “impulsiva” i va manifestat que l'Ajuntament de la capital catalana ha de tenir una “agenda de compromís amb el país que té al darrere”., el conseller també va llançar un missatge “d’optimisme” assegurant que es continuarà l’agenda de treball consensuada amb la zona dels Pirineus amb “matisos en la celeritat del compliment”.