Dijous, 14 de Novembre de 2019 - Edició 476
La República

Hereu reconeix que va mentir quan va dir que havia votat a la consulta de la Diagonal

L’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha acabat reconeixent que dilluns va dir una mentida quan va assegurar que havia votat a la polèmica consulta sobre la Diagonal. Davant els dubtes generats per una informació publicada per La Vanguardia i entrant en contradicció amb anteriors explicacions, Hereu ha confessat que va acabar votant a la tarda, lluny dels focus de la premsa. L’alcalde ha reconegut que va tenir problemes a l’hora de votar públicament i que va sortir amb el dubte de si el seu vot s’havia efectuat correctament. En aquest sentit, ha explicat que durant la tarda de dilluns ha haver de ‘confirmar’ el vot ‘repetint la votació’ i ‘en el sentit que volia expressar’.

Redacció
Redacció 12/05/2010

Segons que revelava La Vanguardia avui al matí en un vídeo, l’alcalde no va poder votar, però amb un tècnic van decidir fingir que tot havia anat bé i que el vot s’havia realitzat correctament. El diari del grup Godó ha encarregat a tres experts de lectura facial que analitzessin la seqüència de votació d’Hereu. ‘Potser llavors diguem-los que vostè ja ha votat’ li va suggerir un tècnic, i ell va replicar ‘Sí, sí, exacte. Vale, vale, perfecte. Pues ja hi és. Ja està’. Després de fingir haver votat, l’alcalde es va retirar sense saludar a la premsa, amb el cap baix, mentre que el tècnic fa senyals d’OK per aparentar que tot ha anat correctament.

Segons els experts de La Vanguardia, els gestos d’Hereu reflectien ‘sorpresa primer, frustració, cabreig i control de la tensió’. Durant la votació Hereu s’assegura diverses vegades que els periodistes no li veuen la pantalla. Un cop ha fingit el vot, Hereu no es deixa retratar com fan habitualment els polítics, sinó que marxa ocultant la mirada i amb el cap baix.

L’Ajuntament reconeix un ‘problema’
L’Ajuntament de Barcelona ha reconegut de bon matí que el sistema va patir ‘un problema’ quan va votar l’alcalde, Jordi Hereu. Després d’haver-se qüestionat si va poder emetre el vot o no, al matí el tinent d’alcalde d’Urbanisme, Ramon García-Bragado, ha hagut d’admetre que Hereu va tenir ‘dubtes’ sobre si havia votat.

Segons ha dit, ‘es va reiniciar’ el sistema i això va provocar ‘confusió’ en l’alcalde, que ‘va voler comprovar a la tarda que el seu vot havia quedat enregistrat’. Tot i les paraules del tinent d’alcalde d’aquest dimecres, dilluns al matí Hereu va assegurar ferm i diverses vegades que havia votat. Davant les evidències, a migdia se n’ha desdit.

Podeu veure el vídeo amb la votació d’Hereu i la transcripció labial subtitulada a continuació:

Relacionats