Dilluns, 26 de juliol de 2021 - Edició 1096
La República

És possible que hi hagi apoderats d’altres comunitats autònomes?

Redacció | Aquests dies han aparegut moltes notícies sobre la viabilitat i l'arribada d'apoderats de la resta d'Espanya.

Redacció
Redacció 21/12/2017
Però, és habitual aquest fet? La Junta Electoral Central (JEC) ha facilitat que ciutadans arribats de tota Espanya fiscalitzin els vots de les eleccions del 21-D. Ho haurien facilitat com a conseqüència de l'excepcionalitat que se celebren aquests comicis: dia laborable i un govern intervingut per l'article 155 de la Constitució espanyola. Així, molts apoderats del PP i de Cs han vingut d'Espanya.
 
A més a més, per ordre de la JEC, les persones apoderades que no treballin el dia 21 de desembre per a exercir com a tal, tindran dret a cobrar el seu sou, independentment que vinguin d'altres comunitats autònomes. 
 
El bloc independentista ha mobilitzat també un gran nombre d'apoderats per garantir el recompte dels vots. En total, entre les tres formacions, hi haurà uns 37.000 apoderats entre els 2.680 col·legis electorals. Però la xifra total d'apoderats serà de 55.000 perquè els partits no independentistes no s'han volgut quedar enrere i també han redoblat els esforços amb persones vingudes d'arreu d'Espanya.