Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

Es crearà una Agència Catalana de les Migracions que executarà les competències de la Generalitat en la matèria

El president de la Generalitat, José Montilla, ha assegurat aquest dimecres que la futura llei d’acollida crearà l’Agència Catalana de les Migracions, que organitzarà l’execució de les seves competències en aquesta matèria. Durant la sessió de control al Parlament, Montilla ha recordat que aquesta llei és fruit d’un mandat de l’Estatut i ha dit que la llei pretén ‘crear un servei d’acollida anomenat de primera acollida’ per a immigrants de més de 16 anys, perquè ‘puguin assolir competències bàsiques’ en matèries lingüístiques, jurídiques o d’entorn laboral.

Redacció
Redacció 04/10/2007

A més, Montilla ha remarcat que és el sistema educatiu qui s’ocupa de l’acollida dels menors de 16 anys i que l’objectiu de la futura llei és ‘integrar els serveis existents i en funcionament’, així com crear-ne de nous.

Montilla també ha explicat que el Govern està començant a treballar en el Pacte Nacional per a la Immigració i que ‘un cop s’acabin de treballar les bases i el marc de referència, es constituirà una mesa amb tots els afectarà i comptarà amb un treball interdepartamental’ que ‘ja s’està fent’. Els treballs continuaran ‘amb un treball de consulta amb posterior negociació’ que el president espera que acabi amb ‘un gran acord de país’.