Dimecres, 22 de març de 2023 - Edició 1700
La República

Es constitueixen a Tortosa 37 parelles lingüístiques

Un total de 37 parelles lingüístiques, formades per una persona nouvinguda i una persona catalanoparlant, es van conèixer aquest dimecres al Saló de Plens de l’Ajuntament de Tortosa. En un acte presidit per la regidora de l’Àrea d’Ensenyament, Rosa Cid, acompanyada per la tècnica de Planificació Lingüística de la Secretaria de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, Montse Ingla, i pel director del Consorci per la Normalització Lingüística a les Terres de l’Ebre, Jordi Duran, es van formar oficialment aquestes parelles que tenen com a finalitat la pràctica i l’aprenentatge del català per part de les persones que arriben a Catalunya.

Redacció 20/12/2007

‘És molt important reconèixer la voluntat de la gent que vol aprendre català i aquest programa resulta un excel·lent trampolí per començar aquest aprenentatge’, va explicar Cid en el seu parlament. La regidora d’Ensenyament va destacar també la versatilitat del programa, el qual permet assolir molts més objectius, a banda de l’aprenentatge de la llengua. ‘La parla del català -va dir- és una gran eina d’integració i convivència’, va sentenciar.

En la seva intervenció, Ingla va apuntar la necessitat de ‘superar la vergonya de llançar-se a parlar una llengua, el qual amb aquest tu a tu és molt més fàcil’. ‘Hem d’anar incorporant a la parla de la nostra llengua, que és el que ens identifica com a col·lectiu, a tots els nouvinguts’, va resumir. Finalment, Ingla va felicitar els no-catalanoparlants per l’esforç fet en entendre la necessitat de parlar el català.

Per la seva part, el director del Consorci per la Normalització Lingüística a les Terres de l’Ebre va destcar el fet que existeixen ‘poques ocasions’, com aquest acte, de ‘poder incidir en el foment del català, i això ha de ser motiu de celebració per part de tots’.