Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1154
La República

ERC també voldrà fer pactes independentistes després de les municipals

Esquerra Republicana comparteix amb CiU l’estratègia d’arribar a acords entre partits sobiranistes com a  norma general als consistoris catalans després de les eleccions municipals del 24M. Marta Rovira ha afirmat aquest matí a TV3 que el partit també voldrà impulsar pactes independentistes “perquè fer el procés constituent serà més fàcil”. Tot i això, ha deixat clar que respectaran els municipis on convergents i republicans no tinguin bona relació. 

Redacció
Redacció 28/04/2015

La reprovació de Boi Ruiz, a l'aire

La secretaria general d’ERC ha exhibit sintonia amb CiU, ja que ha afirmat que “intenten que l’acord entre els dos partits sigui el més fort possible”. Tanmateix, recorda que el pacte d’estabilitat parlamentària no és un xec en blanc, així que no estan obligats a votar sempre com CiU. De fet, Rovira no ha aclarit si demà votaran a favor o en contra de la reprovació del conseller de sanitat, Boi Ruiz, tot i que ha insinuat que no el castigarà si retira el Consorci Sanitari de Lleida.

Plebiscitàries el 27S fins i tot si Rajoy convoca eleccions generals pel mateix dia

Sobre l’última fricció entre els dos primers partits catalans, la secretària general republicana ha dit que no pot acceptar que Mas renyi a ERC perquè no ha passat res últimament. Ara bé, ha reiterat que no es pot endarrerir més el 27S, fins i tot si Mariano Rajoy convoca les eleccions generals pel mateix dia. L’estratègia espanyola de dividir el front català que porten seguint durant fa molts mesos, podria portar el líder popular a solapar dates, cosa que seria difícil de gestionar per la unitat catalana. De moment, però, els rumors només es basen en informacions periodístiques i de moment no hi ha més indicis que això pugui passar.