Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

ERC prepara un tercer grau a Fernández Bozal sobre les consultes

El grup parlamentari d’ERC ha presentat un conjunt de preguntes per la consellera de Justícia, Pilar Fernández Bozal, a respondre a la Comissió de Justícia del Parlament, totes elles centrades en les consultes sobre la independència. La portaveu d’ERC al Parlament, Anna Simó, ha remarcat aquest dimarts que Fernández Bozal va comparar les consultes amb actes d’exaltació del terrorisme i posteriorment va demanar que es tanqui el tema perquè la seva anterior feina ‘ja no té cap interès’. En aquest sentit, Simó ha afirmat que aquest tema no es pot tancar fins que la consellera no doni explicacions sobre les consultes. A la consellera se li preguntarà, entre altres coses,  si les consultes realitzades a nivell municipal sobre la independència comprometen la integritat territorial de l’Estat espanyol i si aquestes generen un perjudici a l’estabilitat social i política.

Redacció
Redacció 18/01/2011

A la consellera de Justícia també se li pregunta per si la gestió d’espais municipals per les consultes sobre la independència a nivell municipal per part de la societat civil ‘és equiparable a la cessió d’espais municipals per a la instal·lació de capelles ardents per a persones condemnades per delictes del terrorisme’.

ERC també vol saber si la consellera creu que una consulta ha de ser sotmesa a la autorització del govern de l’Estat; si aquesta s’ajusta a dret una eventual cessió d’urnes per part de l’administració de la Generalitat per aquestes consultes. També se li pregunta si considera que el cos d’advocats de la Generalitat ha de recórrer en via contenciosa administrativa acords similars als adoptats per l’Ajuntament d’Arenys de Munt relatius a la celebració d’una consulta popular sobre la independència. Per últim, els republicans també li pregunten si la celebració d’una consulta ha de ser autoritzada per l’estat.