Dilluns, 26 de juliol de 2021 - Edició 1096
La República

ERC insisteix que la reforma del TC no evitarà una sentència que ‘ja està feta i és catastròfica’

El portaveu d’ERC al Congrés espanyol, Joan Ridao, ha manifestat que l’acord del tripartit i CiU per renovar el Tribunal Constitucional espanyol (TC) ‘no té per què servir per frenar la sentència. Ridao ha afirmat que la iniciativa respon ‘a una voluntat molt clara d’alguns grups polítics d’eludir una sentència del TC espanyol que ja està feta, és catastròfica i obligarà als partits, abans fins i tot de les eleccions, a dir què volen fer per el dia de demà’. Considera que ‘el problema és el pànic d’alguns partits polítics’ que es troben ‘incòmodes amb la disjuntiva’ d’amagar el problema o ensenyar les seves estratègies de futur ‘quan hàgim entrat a l’esgotament de la via autonomista a Catalunya’.

Redacció
Redacció 18/05/2010

Per això ha afirmat que han subscrit la iniciativa ‘perquè respon a l’esquema unitari acordat i dissenyat al Parlament de Catalunya’ però no comparteix ‘el fons del diagnòstic’ i l’intent d’alguns partits polítics ‘de xutar la pilota endavant per evitar el debat inevitable’. Ha fet aquestes declaracions a la roda de premsa posterior a la Junta de Portaveus del Congrés.

El portaveu d’ICV al Congrés, Joan Herrera, ha coincidit amb ERC pel que fa a les conseqüències que pot tenir una sentència adversa a l’Estatut. Ha dit que ‘el que està en joc no és només l’Estatut, sinó també el pacte constitucional’. Per això ‘si l’Estatut no cap a la Constitució, el que el TC està a punt de llançar pels aires no és l’Estatut, sinó el mateix pacte constitucional’.