Dimarts, 15 de juny de 2021 - Edició 1055
La República

ERC i ICV-EUiA carreguen contra Bono, que creu que les nacions són un “invent”

ERC i ICV-EUiA han desqualificat aquest dimecres l’exministre de Defensa, José Bono, per haver afirmat que les nacions són un ‘invent’ i dir que l’Estatut no el volen ‘ni els seus pares’. ICV-EUiA ha demanat al PSC que digui públicament que no donarà suport a Bono com a president del Congrés dels Diputats. Mentrestant, el PSC ha remarcat que la possibilitat que acabi sent president de la cambra baixa espanyola és ‘una hipòtesi’, que s’haurà de ‘plantejar en el seu moment’, depenent ‘dels resultats’ i de ‘tenir els suports necessaris’.

Redacció
Redacció 13/12/2007

La portaveu adjunta del PSC al Parlament, Carme Figueras, ha remarcat que ‘qui defensa la ideologia del PSOE és Zapatero’. A més, ha recordat que el PSC elegeix els seus propis candidats.

Figueras ha afegit que el president de la Generalitat, José Montilla, ha dit que Bono és ‘minoritari’ en el socialisme espanyol. La diputada socialista ha dit que Bono no els representa.

Per la seva banda, el portaveu parlamentari d’ERC, Joan Ridao, ha dit que Bono representa ‘l’espanyolisme cutre’ i ha alertat Zapatero que si aquesta és la seva ‘targeta de presentació, anem ben arreglats’. A més, creu que ha tornat ‘més agressiu que mai’. Ridao ha demanat a Zapatero, PSOE i la ministra Carme Chacón que ‘reflexionin’, ja que l’exministre de Defensa ‘dificulta el diàleg’ que els socialistes espanyols puguin tenir amb altres formacions polítiques.

El portaveu parlamentari d’ICV-EUiA, Jaume Bosch, ha lamentat que Zapatero l’hagi ‘tornat a fitxar’, tot alertant que ‘Bono podria ser del PP’. A més, i davant la possibilitat que pugui acabar sent president del Congrés, Bosch li ha demanat que tingui ‘respecte’ amb l’Estatut, ja que és una llei orgànica aprovada per les Corts. De fet, creu que Zapatero ‘hauria de començar a pensar en rectificar la seva proposta que Bono sigui president del Congrés’, tot demanant al PSC que faci públic que no li donarà suport per ocupar aquest càrrec.

Bosch ha recordat que hi ha votants socialistes que ‘discrepen profundament’ de Bono i ha explicat que enfocaran la seva campanya electoral de cara a convèncer aquest tipus de votants perquè ‘no tinguin por del PP’ i votin ICV-EUiA.