Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

ERC estreny llaços amb els independentistes gal·lesos del Plaid Cymru

La secretària de Política Internacional d’Esquerra, Marta Rovira, s’ha reunit aquest divendres amb el diputat del Plaid Cymru al Parlament Britànic per Gal·les, Adam Price. Aquesta trobada s’emmarca en el seguit de contactes que Esquerra manté amb partits europeus afins, com ara el Plaid o l’Scottish National Party. ‘En el context de precampanya de les eleccions europees’, ha afirmat Rovira, ‘Esquerra no només treballa per construir una coalició electoral, sinó també per actualitzar els contactes a nivell europeu’.Aquesta reunió, segons ha apuntat Rovira, ha servit per ‘acordar objectius comuns que tenim com a país i que ens interessa defensar en el context europeu’.

Redacció
Redacció 09/02/2009

Entre altres coses, Price i Rovira han parlat sobre el dret a decidir, l’oficialització de les seleccions esportives, la llengua i la promoció internacional de Gal·les i Catalunya. ‘És summament important’, ha dit la secretària de Política Internacional, ‘reunir-nos amb partits que estan governant en els seus països per compartir experiències i aprenentatges en l’àmbit de l’acció de govern’.

Price s’ha mostrat molt interessat en com s’estan portant des d’Esquerra les negociacions sobre l’Estatut, sobretot en el tema del finançament. També ha coincidit amb Marta Rovira en què cal enfortir les relacions bilaterals, ‘atès que tenim projectes afins tant des del partit com des de l’àmbit governamental’.