Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

ERC demana l’excarceració immediata d’en ‘Franki’

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) ha expressat el seu suport als actes previstos en solidaritat amb el terrassenc Francesc Argemí, ‘Franki’, que va ser empresonat el 23 d’abril passat acusat, entre d’altres, d’ultratge a Espanya, per despenjar la bandera espanyola de l’Ajuntament de Terrassa. ERC considera que en aquest cas hi ha hagut irregularitats judicials, pel fet que s’han desestimat tots els recursos presentats sense ‘cap mena de justificació’. El secretari general d’ERC, Joan Puigcercós, ha fet arribar una carta acordada amb la família a la consellera Tura, demamant l’excarceració del jove.

Redacció
Redacció 09/05/2008

ERC denuncia que en el curs del procés han estat desestimats tant el recurs presentat davant l’Audiència Provincial de Barcelona, com l’indult sol·licitat al govern d’Espanya per part dels grups municipals de l’Ajuntament de Terrassa, així com el recurs d’empara presentat davant del Tribunal Constitucional, ‘tot sense cap mena de justificació ni de garantia de cap mena’.

ERC, davant d’aquests fets, ‘que posen en qüestió els drets democràtics més elementals’, denuncia que s’han comès irregularitats judicials. La formació política expressa també ‘estupefacció’ per la ‘severitat extrema amb que s’han jutjat uns fets que, en qualsevol cas, mai no haurien d’haver acabat amb una condemna de presó’.

El secretari general d’ERC, Joan Puigcercós, ha fet arribar a la consellera de Justícia, Montserrat Tura, una carta acordada amb la família sol·licitant l’excarceració del jove i que l’administració competent actuï de forma diligent per tal que, de forma immediata, pugui tenir accés a la llibertat condicionada i al règim de tercer grau.