Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

ERC avisa que no donarà suport a uns pressupostos que retallin salut, educació o serveis socials

El diputat d’ERC Pere Bosch ha avisat aquest dijous el president de la Generalitat, Artur Mas, que el seu grup no donarà suport a un pressupost que retalli en matèria de salut, educació o serveis socials. ‘És una línia absolutament infranquejable’, ha subratllat en roda de premsa després que Mas anunciés una disminució del 10% en el pressupost i que reclamés als partits que no obstaculitzessin la seva aprovació. De tota manera, ha apuntat que encara no tenen elements per prendre una decisió al respecte. Bosch ha afegit que ara no s’hauria de retallar tant si el propi Mas no hagués ‘traït’ el Parlament amb el seu pacte sobre l’Estatut amb el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero.

Redacció
Redacció 20/01/2011

Bosch ha indicat que les informacions que tenen per ara sobre els pressupostos són molt ‘genèriques’, i el que cal és saber ara de quina forma es concretarà aquesta retallada del 10%. Si la retallada afecta salut, educació i serveis socials, ‘pilars fonamentals en moments de crisi’, ERC no hi podrà estar d’acord. ‘És una línia absolutament infranquejable’, ha dit.

En qualsevol cas, ha apuntat que a hores d’ara, les informacions que es coneixen sobre els pressupostos no són suficients com per poder decidir la posició d’ERC. ‘Si aquest pressupost, el que fa és retallar el que varem aconseguir en aquests últims anys en comptes de retallar altres qüestions, no hi podríem estar d’acord’, ha reiterat.

D’altra banda, ha subratllat que CiU parla de dèficit públic i de despesa, però la Generalitat tindria més ingressos si Artur Mas no hagués ‘negociat a la baixa’ l’Estatut, ‘traint’ el pacte dels partits al Parlament.

Ha recordat que l’Estatut del 30 de setembre contenia un model de finançament que s’aproximava molt al concert, ‘allò que després CiU ha demanat’ en campanya electoral.