Dimarts, 21 de març de 2023 - Edició 1699
La República

ERC “aplaudeix” la proposta del CES per la llei de consultes populars

ERC espera que el Govern de la Generalitat tingui ‘molt en compte’ el document de bases per una Llei de Consultes Populars per via de Referèndum del Centres d’Estudis Sobiranistes (CES) quan hagi de fer la seva llei. Aquets dimecres, els representants del CES Alfons López Tena, Hèctor López Bofill i Roger Albinyana s’han reunit amb el president d’ERC, Josep-Lluís Carod-Rovira, i el portaveu parlamentari i candidat a les generals, Joan Ridao. A la tarda presentaran el document formalment al conseller de Governació i Administracions Públiques, Joan Puigcercós. ERC rep la iniciativa amb ‘simpatia’. Després de reunir-se amb el CES, el portaveu parlamentari d’ERC ha ‘aplaudit’ les posicions del CES ‘després d’anys de molta solitud defensant tesis sobiranistes’. Així, Ridao creu que es tracta d’una proposta ‘no només ben fonamentada jurídicament’, sinó també ‘molt solvent’.

Redacció 23/01/2008

Per això, ha expressat la seva ‘simpatia i respecte’ i ha dit esperar que el Govern ‘l’aculli positivament, la treballi i que, quan el Govern faci la llei, la tingui molt en compte’. Ridao ha explicat que ha demanat al Cercle que ‘ampliïn i qualifiquin la proposta fent-la no només extensiva a CiU i ERC, sinó a la resta de forces de tradició catalanista i al conjunt de la societat civil, agents socials i econòmics’, perquè tingui un ‘ampli suport social’. Minuts abans de reunir-se amb ERC, el CES ho ha fet també amb CiU.

El dirigent republicà ha afegit que l’executiu català ja fa ‘setmanes’ que està treballant sobre una llei de consultes populars i que ‘en els pròxims mesos’ es podria veure una memòria del futur projecte de llei. Aquesta llei depèn del Departament de Governació i Administracions Públiques i ERC confia que vegi la llum al llarg d’aquesta legislatura, ja que ‘no hi ha cap obstacle legal’, a excepció del fet que ‘l’autorització de referèndums depèn del govern espanyol’.

Reunió a banda amb Puigcercós

Si al migdia s’han reunit amb Carod i Ridao, en representació d’ERC, el Cercle d’Estudis Sobiranistes té previst reunir-se a la tarda amb el conseller de Governació i Administracions Públiques, Joan Puigcercós. D’aquesta manera, la proposta arribarà formalment al Govern, tot i que en els últims mesos ja han tingut alguns contactes.