Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

ERC afirma que no negociarà amb presses un bon finançament

La portaveu parlamentària d’ERC, Anna Simó, ha afirmat aquest dimarts que el seu partit ‘no aposta per fixar un termini respecte el finançament, sinó per negociar amb fermesa sense que això es dilati molt més enllà’. Simó ha fet aquestes declaracions el mateix dia que el viceprimer secretari i portaveu del PSC, Miquel Iceta, ha assegurat que la negociació del finançament ‘ha de ser amb un termini d’unes setmanes o mesos, això no es pot anar més enllà de l’estiu ni molt menys’. ICV-EUiA ha declarat que ‘l’únic termini vàlid és el del 8 d’agost del passat any.

Redacció
Redacció 18/03/2009

Simó ha recordat que el govern espanyol ha arribat a acords amb la Junta d’Andalusia. ‘Me n’alegro’, ha dit. ‘Una Junta d’Andalusia que va poder esborrar de cop fa unes setmanes 1.200 milions d’euros pel que fa als deutes pendents amb els proveïdors del sistema sanitari andalús’, ha destacat. ‘En el cas del Govern el sistema sanitari necessita de tenir més recursos i nosaltres també demanem un sistema de finançament just’, ha afegit.

Per la seva part, la portaveu parlamentària d’ICV-EUiA, Dolors Camats, ha declarat que ‘l’únic termini vàlid és el del 8 d’agost del passat any i aquesta està reiteradament incomplert’. ‘A partir d’ara els altres no haurien de ser vàlids i estem en temps de descompte i no volem parlar de nous terminis i calendaris, sinó de la necessitat de fermesa en la negociació’, ha declarat la dirigent ecosocialista.

En una roda de premsa al Parlament, Pérez ha valorat de manera ‘positiva’ l’acord pel deute històric d’Andalusia. ‘Ens sembla molt positiu que Catalunya pugui veure compensat aquest deute històric’, ha dit, tot rebutjant ‘atiar la confrontació entre comunitats’ i ‘conspiracions ocultes’. ‘Des de Catalunya hem d’estar pendents de resoldre els nostres problemes’, ha afegit. Pérez, a més, ha recordat que la disposició addicional tercera de l’Estatut ‘parla de 4.500 MEUR anuals’, a diferència dels 1.200 MEUR d’Andalusia. ‘Zapatero compleix amb Andalusia amb els 1.200, però també amb Catalunya amb els 35.000 MEUR’, ha assegurat Pérez, tot dient que s’està corregint ‘un dèficit fruit d’assumir un mal acord entre el PP i CiU’. ‘On Andalusia té un sí, Catalunya té un també’, ha assegurat.

Pel que fa a la negociació, ha assegurat que ‘no és tant una qüestió de terminis com de fermesa total en la negociació’, després que Miquel Iceta hagi apuntat aquest dimarts l’estiu com a límit. ‘Volem que l’acord es produeixi com més aviat millor’, ha dit.