Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

ERC acusa el Govern d’estar ‘desaparegut en combat’ en el conflicte de TV3

Esquerra Republicana de Catalunya ha acusat l’actual govern de Catalunya d’estar ‘missing’, ‘desaparegut en combat’, en el conflicte que ha suposat el cessament de les emissions de TV3 al País Valencià. El secretari general de la formació, Joan Ridao, ha declarat que en aquest conflicte el Govern ‘s’amaga’ i està ‘com en el pujolisme, que no afronta els problemes amb les altres comunitats’. En aquest sentit, Ridao ha instat l’executiu de la Generalitat a implicar-se perquè al seu parer només amb la iniciativa de la societat civil i alguns partits no es pot fer front a un govern autonòmic en mans del PP amb un president que com ‘un Berlusconi qualsevol, utilitza la legalitat a la seva mida’.

Redacció
Redacció 21/02/2011

Des d’Esquerra Republicana s’ha alertat contra la ofensiva de ‘catalanofòbia’ que manté el PP del País Valencià. Per Agustí Cerdà, president de la formació a la comunitat valenciana, el conflicte amb TV3 no és més que un cas més d’aquest ‘anticatalanisme visceral’ que va començar amb la persecució de la llengua a les escoles, la censura d’alguns mitjans de comunicació i exposicions i culmina amb el tancament dels repetidors amb que s’emetia TV3.

Segons Joan Ridao, el PP valencià anima la catalanofòbia per distreure l’atenció de l’electorat dels processos judicials en que es veu immers el seu president Francisco Camps qui, ha dit, ‘com un Brelusconi qualsevol utilitza la legalitat a la seva mida’. En aquest sentit, des d’ERC, s’ha destacat que una ‘majoria parlamentaria no dona dret a vulnerar principis democràtics’ com el dret d’informació o expressió.

La formació republicana ha manifestat la seva intenció d’engegar una ofensiva a nivell civil i institucional per resoldre la situació. El primer pas és aconseguir que la mesa del Congrés aixequi el veto a la tramitació de la iniciativa legislativa popular presentada a instància d’Acció Cultural pel País Valencià.

Ridao s’adreçarà també al Ministre de la Presidència, Ramon Jàuregui, mitjançant una pregunta oral sobre què pensa fer el govern espanyol i si està disposat a habilitar una part de l’espai radioelèctric estatal perquè TV3 es pugui veure al País Valencià. Tanmateix es sol·licitarà la compareixença simultània del vicepresident Chaves i dels ministres Sinde, Sebastian i Jàuregui en comissió.

Pel que fa a Catalunya, ERC demanarà la compareixença del secretari de la presidència Francesc Homs