Dissabte, 25 de setembre de 2021 - Edició 1157
La República

ERC a Sabadell veu possibilitat de pacte amb Unitat pel Canvi, la Crida i CiU

ACN- El candidat d'ERC a Sabadell, Juli Fernàndez, ha apostat per un govern “estable i de consens” i d'”àmplia majoria” i ha afirmat que veu possibilitat d'arribar a pactes per aconseguir-ho amb Unitat pel Canvi, la Crida i CiU. La Crida per Sabadell decidirà el 6 de juny en assemblea la seva postura sobre la formació de govern i la investidura

Redacció
Redacció 26/05/2015

En roda de premsa, Fernàndez ha valorat molt positivament els quatre regidors obtinguts en les eleccions de diumenge i ha donat “per descomptat” que el candidat del PSC, Josep Ayuso, no serà el proper alcalde perquè la resta de forces han manifestat que volen un canvi i treballaran per fer-ho efectiu. Fernàndez ha dit que tenen punts d'acord amb Unitat, Crida i CiU com la necessitat de fer una auditoria, un pla d'emergència social i prioritzar les persones.

La Crida per Sabadell ha valorat molt positivament els 11.110 vots rebuts el darrer diumenge que els han permès obtenir quatre regidors. La formació ha anunciat que decidirà el proper 6 de juny en assemblea la seva posició sobre el Ple d'Investidura i la formació de govern. En paraules del seu candidat, Maties Serracant, els resultats demostren “l'enfonsament dels partits del règim i l'evidència del canvi d'etapa”. La Crida assegura que han obtingut “un resultats històrics” que els consoliden “com una alternativa rupturista amb capacitat per canviar-ho tot”. La formació ha iniciat aquest dilluns un “procés de reflexió” que culminarà amb aquesta assemblea.
 
La formació considera que s'ha produït un “empat tècnic” ja que les formacions que van del segon al cinquè lloc hagin obtingut quatre regidors. Davant d'aquest escenari, la formació sabadellenca decidirà en assemblea de manera col·lectiva “el rol que han de jugar en el consistori”. La portaveu de la formació, Glòria Rubio, ha explicat que en qualsevol escenari possible la Crida “continuarà treballant en base als seus eixos programàtic des del carrer i comptant amb cadascuna de les veus expressades en els seus vots i amb les que s'hi vulguin continuar sumant a partir d'ara”.