Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

Entitats d’immigrants creuen que a Catalunya també hi ha ‘quotes de detencions prefixades’

|

- Publicitat -

La portaveu de SOS Racisme, Begoña Sánchez, ha explicat que la Delegació del Govern ha contestat en un primer moment ‘que no hi ha directrius’ i l’última carta ha quedat sense resposta. La portaveu de l’entitat s’ha mostrat convençuda que el cas de Madrid no és aïllat i ha assenyalat que el ministre d’Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, ‘hauria de donar més explicacions’.

També el president de Fedelatina, Javier Bonomi, ha rebutjat aquestes mesures que ha qualificat de ‘persecutòries’ i que ‘semblen més accions indiscriminades contra el més vulnerable, que una veritable decisió que pretengui fer complir la llei d’Estrangeria vigent’. Bonomi ha sol·licitat conèixer quines línies de treball se segueixen a Catalunya sobre aquest assumpte i ha mostrat la seva preocupació davant la possibilitat que a Catalunya els cossos de seguretat estiguin seguint els mateixos protocols.

Publicitat

Des de l’Associació Papers i Drets per a Tots, Norma Falconi ha assegurat que a Catalunya succeïx igual que a Madrid i ha afegit que ‘no és una política nova, sinó part de la rutina de la policia’.

No es donen xifres concretes però cada any es vol superar l’anterior

Finalment, fonts policials i sindicals han admès que les directrius que es donen des del Ministeri de l’Interior o des dels alts comandaments de la Policia Nacional inclouen tant delictes comuns com la persecució de la immigració irregular -encara que es tracta d’una infracció administrativa-, però ‘mai’ s’han donat per ‘escrit’ xifres concretes sobre detencions a practicar. De fet, han concretat que els comissaris marquen objectius als seus subordinats, però no solen concretar fins al punt d’indicar una xifra, encara que cada any intenten superar la de l’any anterior, o sortir des de la seva jurisdicció per complir els objectius.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut