Dijous, 12 de Desembre de 2019 - Edició 504
La República

L’ultra Somatemps fa una crida als “catalanes-hipanos” a organitzar-se per la desobediència

“Si el Govern ens abandona, la Catalunya hispana s’organitzarà per la seva pròpia defensa” diu Javier Barraycoa de l’entitat ultra Somatemps en una entrevista a La Gaceta. L’unionisme, que no deixa de senyalar  l’independentisme com a segregador i irrespectuós amb la llei, ara distingeix entre tipus de catalans i crida a la desobediència.

Redacció
Redacció 29/10/2015

Rajoy no és prou unionista pels unionistes
 
Abandonats per l’Executiu al veure que es permet que no es compleixin les sentències del Tribunal Constitucional, així és com se senten des de l’entitat ultra Somatemps segons Javier Barraycoa en una entrevista a La Gaceta
 
Qui són els “catalanes-hispanos”?
 
“Si el Govern no compleix amb el seu deure seran el “catalans hispans” els que hauran d’organitzar-se per desobeir i fer una força de pressió, diu Barraycoa, i alerta a Rajoy de que es pot trobar amb que se sentin traïts per ell i es creï un altre front amb els absolutament descontents.
 
La desobediència si és unionista és acceptable
 
A l’entrevista l’ultra Javier Barraycoa avança que des de l’entitat Somatemps faran un informe amb estratègies de desobediència civil en el cas que l’Executiu català faci passos clars de desafiament. “Si el Govern ens abandona, la Catalunya hispana s’organitzarà per la seva pròpia defensa”, assegura. 
 
Una mobilització ultra davant de CDC 
 
Segons explica Javier Barraycoa la seva entitat començarà aviat a tenir contactes amb  altres organitzacions similars per organitzar actes públics, entre els quals una manifestació davant la seu de CDC. Perquè, segons Barraycoa tot aquest procés està acompanyat de casos de corrupció de la família Pujol, i volem visibilitat que hi ha una Catalunya que en absolut està d’acord i que no transigirà en els interessos d’aquests grups parlamentaris”.

El Círculo Balear encara va més enllà
 
Mentre que Barraycoa considera que l’article 155 s’ha de dur a terme en última instància, en la mateixa entrevista, el president del Círculo Balear, Jorge Campos, va més lluny i demana a la Fiscalia que actuï ja, perquè segons ell estem davant d’un clar delicte de sedició. Campos també insta al Govern de Rajoy a aplicar l’article 155 de la Constitució, suspendre l’autonomia i dissoldre el Parlament, “una cosa que hauria d’haver fet fa molt de temps”, diu.

Relacionats