Dimecres, 16 d'Octubre de 2019 - Edició 447
La República

Canela i Espot: ‘Si Reagrupament es presenta en solitari, difícilment entrarà al Parlament’

El promotor de 10mil a Brussel·les, Enric Canela, i el president executiu de Catalunya Acció, Santiago Espot, han presentat avui a Barcelona el seu manifest ‘unitari’, Suma Independència, que pretén fomentar l’aparició d’una gran coalició electoral que ‘converteixi les eleccions del 2010 en un plebiscit per la independència’, en paraules d’Espot. Si no ho aconsegueixen, no han dubtat en reconèixer que constituiran un partit propi que defensi aquests postulats. Preguntats sobre les possibles coincidències entre el seu projecte i Reagrupament, Canela ha afirmat: ‘Reagrupament no cobreix tot l’espectre independentista. No penetren suficientment en certs espais electoral. Si es presenta en solitari, difícilment entrarà al Parlament.’

Redacció
Redacció 17/12/2009

Espot considera que ‘Reagrupament no és la solució a la independència de Catalunya, només n’és una part’, motiu pel qual el manifest que avui han presentat podrà aconseguir de penetrar en espais electorals que fins ara han estat reticents a la formació de Carretero.

Canela, fent un símil econòmic, ha exposat que les empreses s’associen per a arribar a nous nínxols de mercat on no arribarien en solitari. ‘Si tot el vot independentista s’acumula, té possibilitats. Tinc la certesa que podrem proclamar la independència la propera legislatura. Si ens ho creiem, passarà’, ha reblat.

Espot també ha criticat la ‘poca consistència’ de l’alcalde d’Arenys de Munt, Carles Móra, ‘que va signar el manifest i després se n’ha fet enrere’, mentre que Canela ha criticat el caràcter personal d’Alfons López Tena, de qui ha dit que, malgrat tot, espera que acabin coincidint en una mateixa plataforma independentista.

‘Ens hi fan entrar despullats’
Mossèn Dalmau, que també ha donat suport públic al manifest, ha reconegut que han mantingut contactes amb la portaveu de Reagrupament, Rut Carandell, per a incorporar-s’hi, ‘però ens hi fan entrar despullats, un per un, no pas en bloc’, ha afirmat. directe!cat ja ha exposat avui al matí que la intenció de Canela i Espot seria la de bastir una mena de plataforma a l’estil de Ciutadans pel Canvi que, un cop constituïda, miraria de federar-se amb Reagrupament per tal de garantir-se uns llocs a les llistes electorals que els donessin alguna garantia d’aconseguir presència al Parlament, evitant així el procés de primàries dels reagrupats.

En acabar l’acte, un associat a Reagrupament i militant de CDC present a la sala ha exposat que ell va entrar a la formació de Carretero ‘vestit’ i ha recordat que el Partit Republicà Català (PRC) va entrar en bloc dins de Reagrupament.

Relacionats