Dijous, 24 d'Octubre de 2019 - Edició 455
La República

“Empresaris alemanys” contra la independència, ni un pam de net

60 empresaris d’origen alemany han posat en marxa la plataforma ¿Catalunya sense Europa? No!, per alertar sobre les “nefastes conseqüències” que tindria la independència de Catalunya. De les 1.058 empreses alemanyes a Catalunya,  el 45% del total de l’estat espanyol, els empresaris contraris a la independència, molts a títol individual, no representen ni el 6% d’aquest empresariat, que està vinculat al PP i ja va fer campanya al costat de Sánchez Camacho les últimes eleccions al Parlament amb arguments similars, a més de ser habituals del Círculo Ecuestre i amics del president del Grup Planeta, José Manuel Lara, a qui veneren per posicionar-se sense en contra el procés sobiranista.

Redacció
Redacció 11/02/2014

Incertesa i preocupació? Basf va invertir 22 milions dels 40 previstos a l’estat espanyol només al  2012
 
Entre els signants hi ha el conseller delegat de Basf España, Erwin Rauhe, que ha signat a títol personal el manifest  la seva companyia va invertir 22 milions d’euros a la planta de Tarragona el 2012 dels 40 previstos a l’estat espanyol, i va assegurar que n’invertirien més quan el corredor mediterrani estigui en marxa, de fet la planta d eTarragona és la més important del sud d’Europa.
 
Una cartera se 40 potencials inversors alemanys
 
Segons dades de la Generalitat només el segon semestre de 2013 el fons immobiliari alemany GLL Real Estate Partners, va adquirir a Tree Inversions l'edifici del BBVA a Passeig de Gràcia, el centre d'innovació de l'empresa alemanya Menshen s’instalà a Terrassa, amb una inversió aproximada de mig milió d'euros, i la consultora alemanya GFT va invertir dos milions d'euros, creant 120 nous llocs de treball a Catalunya.
 
Sense credibilitat
 
L’ expresident del Cercle de Directius de Parla Alemany KDF,  Albert Peters, un dels responsable del text que va fer costat a Sánchez Camacho durant la campanya dal Parlament del 2012 ique ha elogiat la valentia del president del grup Planeta, José Manuel Lara, per expressar la seva preocupació pel debat sobiranista, no representa qui diu representar. Segons Vilaweb KDF es desvinculava absolutament del document que promou Peters.
 

Molta demagògia
 
Un altre dels signants, que ha participat en la roda de premsa, és Gerhard Esser, exconseller delegat de Thyssen Krupp Materials a Espanya i Portugal i exvicepresident de la Cambra de Comerç d'Alemanya. El seu grup empresarial va tancar una planta rendible a València per relocalitzar-la a Alemanya a finals de 2013, òbviament el procés independentista que no es viu el País Valencià, de moment, no va poder frenar la marxa d e l’empresa i el conseqüent ERO.

Alemanys banalitzant el nazisme

Els signants del document  “Declaració de Barcelona”, alerten també “dels perills d'un fervor nacionalista, que en l'últim segle ha portat patiments incommensurables sobre Europa i que tampoc portarà res de bo per a Catalunya”.
 

Relacionats