Dilluns, 20 de Gener de 2020 - Edició 543
La República

Els ultradretans MSR i Partit per Catalunya concorreran conjuntament a les europees

Els grupúsculs ultradretans Movimiento Social Republicano (MSR) i el Partit per Catalunya (PxCat) han anunciat que formaran coalició electoral per concórrer conjuntament a les eleccions europees del 7 de juny, en una llista que encapçalarà Carmen Padial, del MSR. La PxCat, una escissió de la Plataforma per Catalunya de Josep Anglada, hi serà representat pel seu president i conseller comarcal de la Segarra, Mateu Figuerola. La llista també comptarà també amb encara un tercer suport, el d’Identidade Galega, que es defineix com a partit identitari.

Redacció
Redacció 08/05/2009

El PxCat informa que la decisió de concórrer conjuntament amb el MSR ‘és fruit de la gran concordança en les propostes que, saltant les diferències ideològiques entre les formacions polítiques, han permès una convergència en una sèrie de punts clau que els han dut a presentar aquesta llista electoral conjunta’, com poden ser la consideració que Europa ha de ser ‘per als europeus’, que ‘posi fre a la immigració de fora d’Europa. Una Europa que retorni als seus respectius països a tots els immigrants il·legals, hagin estat regularitzats o no’ i que ‘negui l’entrada de Turquia a la Unió Europea’.

El PxCat es va crear el 2007 arran d’una escissió dels càrrecs de les comarques lleidetanes de la Plataforma per Catalunya. Es defineix com una organització assembleària que ‘reflecteixi totes les sensibilitats del teixit social català, la qual cosa significa que agafem el millor de cada pensament en la tasca comuna de millorar la nostra societat’, i el seu ideari polític se centra en mirar de promoure polítiques contra la immigració.

El MSR ha protagonitzat a Catalunya força casos de violència contra militants independentistes, el més sonat dels quals va ser l’agressió a un soci del Casal Can Capanblanca de Sabadell el juny del 2004. Al seu president, Juan Antonio Llopart, se l’ha vinculat sovint amb el CEDADE de Pedro Varela, el que va ser considerat com el grup neonazi més actiu d’Europa.

Relacionats