Divendres, 18 de juny de 2021 - Edició 1058
La República

Els toros no convencen ni als espanyols

Que les corrides de toros ja són un esdeveniment marginal no és novetat. Però ara, després de la jornada taurina retransmesa per TVE diumenge passat s’ha constatat que la davallada continua. Després de tota la polseguera que va aixecar el fet que la televisió pública espanyola tornés a oferir toros, i a més en horari infantil, les dades d’audiència reflecteixen el desinterès creixent de la societat.

Redacció
Redacció 11/06/2016

9,1% del share i 878.000 persones

Només 878.000 persones i un 9,1% del ‘share’ van seguir el dantesc espectacle celebrat a Albacete, un rècord històric negatiu respecte a la pitjor dada fins ara, que era el 9,5% del ‘share’ el maig de 2015. A més, la corrida de diumenge va assolir un empat tècnic amb la dada mínima d’espectadors en números absoluts, 877.000 -però amb un 10,2% d’audiència-, de l’agost passat. A Catalunya només un 3,9% de l'audiència, que en aquell moment eren 67.000 persones, van seguir la tarda taurina.

TVE s'arrisca a rebre una multa per haver emès la corrida

Tot i el fracàs de seguiment, TVE s’ha arriscat a rebre una multa per haver emès la corrida en horari protegit qualificant-la com a no apte per a menors de set anys, quan per norma general, de 6 del matí a 10 de la nit no es poden emetre programes aptes per a menors de 18 anys –o per a menors de 13 anys en l’horari de protecció reforçada-. La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència podria sancionar la televisió pública espanyola per aquest motiu.