Dilluns, 27 de març de 2023 - Edició 1705
La República

‘Els taxistes del tsar’

‘Els taxistes del tsar‘ Autor: Joan-Daniel Bezsonoff Editorial: Empúries Col·lecció: Narrativa. n. 301. Novel·la i conte històrics Pàgines: 128 Enquadernació: Rústica amb solapes Any edició: 2007 Ressenya Els taxistes del […]

Redacció 21/07/2007

Els taxistes del tsar

Autor: Joan-Daniel Bezsonoff
Editorial: Empúries
Col·lecció: Narrativa. n. 301. Novel·la i conte històrics
Pàgines: 128
Enquadernació: Rústica amb solapes
Any edició: 2007

Ressenya

Els taxistes del tsar és una crònica familiar que parla d’una Rússia perduda i passada que l’autor aconsegueix retrobar en aquest relat. Recordant i investigant la vida del seu avi, Joan Daniel Bezsonoff explora les contradiccions que li suposa tenir l’ànima dividida en tres nacions, la russa, la francesa i la catalana, i a través de la narració es permet reconciliar-se amb els seus origens russos. Tot seguint les petges dels germans Bezsonov -el seu avi Mitrofan i el seu besoncle Leonid- el novel·lista de la Catalunya Nord explica, amb l’humor melangiós i l’originalitat lingüística que li són tan característics, la seva relació amb la cultura russa i la catalanitat i ofereix un interessantíssim relat autobiogràfic ple de personatges secundaris, ciutats poètiques i mestissatge i ens obre les portes als mons del somni i de l’aventura.

Els taxistes del tsar confirma Bezsonoff com una de les veus més importants de la nostra narrativa contemporània.

Joan Daniel Bezsonoff (Perpinyà, 1963) és professor de llengua catalana a Perpinyà i col·laborador de l’edició rossellonesa del diari El Punt i del «Quadern» d’El País. Les seves primeres novel·les, entre les quals destaquen Les rambles de Saigon (1996), Les lletres d’amor no serveixen de res (1997), La revolta dels geperuts (1999) i Les dones de paper (2001), van ser publicades per l’editorial rossellonesa Trabucaire. Empúries ha publicat La presonera d’Alger (2002), La guerra dels cornuts (2004), que va obtenir el premi Just M. Casero 2003 i el premi Mediterranée 2004 i Les amnèsies de Déu (2006), guanyadora dels premis Salambó, Crexells i Maria Àngels Anglada.

Compra’l a Llibres.cat