Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

Els símbols franquistes representen les aspiracions de la societat catalana, segons la JEC

La Junta Electoral Central (JEC) ha acordat arxivar la denúncia que el Cercle Català de Negocis (CCN) va presentar demanant la retirada de la simbologia franquista dels edificis i espais públics de Catalunya. Segons informa l'ACN, La Junta justifica la seva decisió perquè “l'entitat denunciant no ha acreditat mínimament la utilització partidista per part dels poders públics d'aquests símbols”. En canvi, desestima el recurs de la mateixa entitat contra l'ordre de retirar les estelades perquè considera que representen només les aspiracions “d'una part de la societat catalana, però no de tota” i els poders públics “no poden prendre partit a les eleccions”.

Redacció
Redacció 21/05/2015

El recurs del Centre Català de Negocis (CCN) recordava a la Junta que els arguments que va utilitzar en primera instància per ordenar la retirada de les estelades són exactament els mateixos que justificarien la mateixa ordre respecte a la simbologia franquista. L'entitat demanava que cancel·lés l'ordre de retirar estelades i, en cas contrari, ordenés retirar també la simbologia franquista en edificis públics “almenys durant la campanya electoral”.
 
La JEC ha resolt “arxivar la denúncia pel que fa a la sol·licitud de retirada de la simbologia franquista dels edificis i espais públics de Catalunya en la mesura que l'entitat denunciant no ha acreditat mínimament la utilització partidista per part dels poders públics d'aquests símbols”.
 
La resolució és ferma per la via administrativa, però encara pot ser objecte de recurs contenciós-administratiu davant de la Sala Tercera del Tribunal Suprem en el termini de dos mesos des de la seva notificació, d'acord al que disposa l'article 12.3.a de la Llei de Jurisdicció Contenciosa-Adminsitrativa.