Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

Els preus industrials a Catalunya van créixer un 6,6% el setembre

L’índex de preus industrials (IPRI) a Catalunya va registrar un increment del 6,6% al setembre respecte al mateix mes de l’any passat, una xifra 1,5 punts per sota de la mitjana espanyola, on els preus van créixer un 8,1% en aquest període, segons dades fetes públiques avui per l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat).

Tots els sectors han experimentat avenços en els seus preus, sent l’energia el que ha registrat un major augment del 17% interanual. Els béns intermedis han crescut un 7,1%, mentre que els béns de consum i els d’equip han tingut avenços més moderats, del 4% i del 2,3%, respectivament.

Redacció
Redacció 03/11/2008

En el període acumulat entre gener i setembre d’aquest any, el creixement de l’IPRI català s’ha situat en el 5,9%, amb valors positius en tots els tipus de béns. Un altre cop, els productes energètics han estat els que han experimentat el major increment, fins al 14,5%, mentre que els preus de béns intermedis han crescut un 6,2%.

Pel que fa a les branques industrials, els augments en els preus han abraçat tota mena d’indústries en el període gener-setembre. Els preus de les manufactureres han augmentat un 5,6%, un increment liderat per avenços del 9,4% en les indústries d’alimentació, begudes i tabac, així com del 6,6% en la fabricació de productes minerals no metàl•lics.

La secció d’energia elèctrica, gas i aigua ha presentat un avanç del 8,9%, mentre que l’increment en les indústries extractives ha estat més moderat, del 2,6% en els nou primers mesos de l’any.