Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

Els parcs metropolitans reben enguany la millor puntuació de la història de l’AMB

Redacció| El parc és l'oasi enmig del bullici de la ciutat. Tothom s'ha pres, en alguna ocasió, un respir de l'atrafegada vida diària per passejar, relaxar-se o simplement observar des d'un banc la calma que es respira dins aquestes zones d'esbarjo urbanes. Una sensació que ara els ciutadans han quantificat amb xifres, mitjançant l'estudi bianual de satisfacció dels usuaris de l'AMB que -en la seva desena edició- ha recollit la millor puntuació de la història de l'Àrea Metropolitana de Barcelona atorgada als parcs metropolitans.

 

Redacció
Redacció 18/12/2017
Els visitants dels parcs -any rere any, més satisfets- els han puntuat amb un notable i, de fet, tot i que ja solen visitar-los amb bones expectatives, la seva valoració puja sempre una vegada han gaudit d'aquests trossets de pau dins la imparable urb. En aquest sentit, sabem que la satisfacció ciutadana ha anat augmentant exponencialment durant els darrers deu anys.
 
I, qui hi ha al darrere dels refugis d'estrès diari? Una rigorosa gestió de l'AMB sobre aquests espais verds, que permet que els ciutadans puguin practicar les seves activitats preferides en entorns immillorables com -per exemple- anar a fer un vol, el descans o el passeig dels gossos, que és el valor que més incrementa pel que fa a les preferències dels usuaris dels parcs. Conscient d'aquesta realitat, l'AMB està dotant actualment les àrees dirigides a les mascotes amb més amplitud de superfície i serveis, en una iniciativa que vol millorar la convivència entre els usuaris amb gos i sense.

 
Però el que, sense dubte, més valoren dels parcs els que no tenen una altra manera d'aconseguir-la és la tranquil·litat que s'hi desprèn: segons l'estudi que l'AMB ha portat a terme els mesos de juny i juliol -amb un total de 5.405 entrevistes presencials repartides entre els 44 parcs metropolitans (a cadascun d'ells s'han realitzat entre 100 i 150 enquestes en funció de les dades d'afluència)- es valora aquest aspecte amb una mitjana de 8,4 punts, seguit de la proximitat i el disseny (mobiliari, accessos, confort dels camins, àrees de joc…) amb 7,9 i 7,7 punts respectivament. Aquesta darrera qualificació, de fet, té molt a veure amb la important inversió que -durant aquests últims anys- ha realitzat l'AMB per a la millora de la senyalització dels parcs, implementant un canvi d'estil i apostant per un nou grafisme més modern i entenedor. Iniciativa, que de fet, s'ha vist recompensada amb la bona opinió dels usuaris: s'ha vist reflectit dins de la pujada de la majoria de les variables d'aquest apartat, i és la que més ha augmentat passant del 5,9 el 2015 al 6,5 el 2017.

 

 
El Jardí Botànic de Barcelona, el millor valorat
 
El Jardí Botànic de Barcelona ha obtingut la millor nota per part dels usuaris, amb un 8,6 de satisfacció. Inaugurat l'any 1999, està situat a la muntanya de Montjuïc i els ciutadans solen gaudir d'aquest espai verd urbà al voltant d'una hora i mitja de mitjana. En un entorn privilegiat, un 23% dels visitants hi arriba caminant.