Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

Els Mossos gravaran les conduccions temeràries durant el Ral·li Catalunya-Costa Daurada

Catorze vehicles no logotipats dels Mossos d’Esquadra amb càmeres de videovigilància gravaran les conduccions negligents i temeràries durant el Ral·li Catalunya-Costa Daurada, tant dels participants en aquells trams que no siguin cronometrats com de la resta d’usuaris de la via, segons han informat els Mossos d’Esquadra i el Servei Català de Trànsit. També es faran controls d’alcoholèmia i drogues. En total 451 mossos vetllaran per la seguretat del trànsit durant l’esdeveniment automobilístic que obligarà a tallar diverses carreteres i afectarà la mobilitat a sis comarques de Tarragona

Redacció
Redacció 04/10/2007

El Servei Català de Trànsit (SCT) i els Mossos d’Esquadra posen en marxa aquest dijous un dispositiu especial d’ordenació i seguretat del trànsit amb motiu de la celebració de la 43a edició del Ral·li Catalunya-Costa Daurada. Aquesta prova automobilística se celebra des d’aquest vespre fins diumenge i afectarà la circulació de sis comarques de la demarcació de Tarragona: Tarragonès, Alt Camp, Baix Camp, Baix Penedès, Priorat i Ribera d’Ebre.

Un total de 451 agents treballaran amb l’objectiu de garantir la seguretat i la fluïdesa del trànsit a les carreteres gestionant la mobilitat i prevenint els possibles accidents que es puguin produir. La vigilància serà les 24 hores del dia, de manera que hi haurà un total de 40 patrulles que treballaran de nit i la resta, un total de 178, controlaran les carreteres durant el dia.

Aquest dispositiu també comptarà amb un helicòpter i catorze patrulles de videovigilància, que vetllaran pel compliment de les normes de trànsit de tots els conductors, tant dels participants en els trams que no siguin cronometrats com de la resta d’usuaris de la via.

Aquestes patrulles no logotipades realitzaran el servei amb vehicles dotats amb una videocàmera que permet gravar les imatges de les possibles infraccions de trànsit. Concretament la seva missió serà prevenir i denunciar les conduccions negligents i/o temeràries que puguin realitzar els conductors. Aquest dispositiu també preveu la realització de controls d’alcoholèmia i, en cas de ser necessari, de drogues.

A més dels radars fixes del Servei Català de Trànsit, a Tarragona hi ha disponibles 4 radars dinàmics i un dispositiu de radar en línia a la N-340. Tots ells es troben contínuament en servei.

L’any passat, tot i el fort dispositiu realitzat pels Mossos d’Esquadra, durant els dies que va durar el ral•li, a tota la demarcació de Tarragona es van produir 39 accidents amb un total de 30 víctimes (25 ferits lleus, 4 greus i un mort). Cap d’aquests accidents es va produir a les vies d’accés als trams cronometrats.

A tot això, l’esdeveniment esportiu obligarà a tallar diverses carreteres i afectarà la mobilitat de les comarques abans esmentades. Per tot això, des del SCT es demana als conductors que estiguin atents a les restriccions de la circulació que es puguin establir i que s’informin a través de la ràdio, el telèfon 112 i la pàgina web del Servei Català de Trànsit.

El Ral•li Catalunya-Costa Daurada es desenvoluparà sobretot durant el cap de setmana i, per tant, al moviment d’espectadors que s’aproparan a veure la prova, s’hi afegiran els desplaçaments habituals de dissabte i diumenge.