Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

Els Mossos d’Esquadra ataquen deliberadament un grup de periodistes

Els Mossos d’Esquadra han atacat un grup de periodistes gràfics que treballava en la cobertura informativa de la manifestació anti-Bolonya d’aquest dimecres a la nit. Quan la manifestació travessava Via Laietana, la policia s’ha dirigit cap a un grup de periodistes i els ha atacat amb diversos cops de porra. Aquests periodistes gràfics anaven degudament identificats amb el corresponent braçalet i estaven apartats de la multitud de manifestants. El que n’ha sortit més malparat ha estat el fotògraf Guillem Valle, del diari ADN, que ha marxat amb un trau a la cara i un ull de vellut.

Redacció
Redacció 19/03/2009

Els incidents contra els periodistes han tingut lloc al carrer Via Laietana poc després que els Mossos dissolguessin la manifestació dels estudiants carregant violentament contra aquests. Un grup d’uns cinc mossos s’han dirigit cap als periodistes, clarament identificats, i els han atacat amb cops de porra. El fotògraf del diari ADN, Guillem Valle, ha estat una de les víctimes. Valle ha rebut un cop de porra a la cara que li ha lesionat greument l’ull esquerra.

El director general de la Policia de la Generalitat, Rafael Olmos, ha lamentat els incidents i s’ha compromès ‘a revisar els procediments seguits’ per evitar que ‘es repeteixin aquestes accions’. Olmos, que ha atribuït els fets a un error ‘producte de la dispersió del moment’, ha rebut directament les queixes dels periodistes que li han manifestat que les víctimes ‘anaven clarament identificades’.

Olmos ha reconegut que ‘no pot ser que els periodistes no puguin fer la seva feina’ i ha insistit que lamenta els fets i que farà tot el possible per evitar que es repeteixin.