Dimarts, 22 de juny de 2021 - Edició 1062
La República

Els militants d’ERC donen a Puigcercós i Ridao la presidència i la secretaria general d’ERC

Els 10.000 militants d’ERC han atorgat la presidència del partit a Joan Puigcercós, amb el 37,22% dels vots, mentre que la secretaria general serà per a Joan Ridao, amb el 37,52%. D’aquesta manera, el tàndem de la candidatura Gent d’Esquerra guanya les eleccions internes dins del partit. Pel càrrec de president, Joan Carretero ha quedat segon (27,56%), seguit d’Ernest Benach (26,68%) i Jaume Renyer (8,10%). En la carrera per a la secretari general, el segon candidat més votat ha estat Rafel Niubò (23,79%), seguit de Rut Carandell (19,70%) i Uriel Bertran (18,42%).

Redacció
Redacció 07/06/2008

Segons ha informat la portaveu del partit, Marina Llansana, el percentatge de participació ha estat finalment del 70,92%, amb un total de 7.036 militants que han exercit el seu dret a vot. Llansana ha fet una valoració ‘molt positiva’ de la participació, que ha atribuït en gran part a la descentralització de les urnes arreu del territori, i ha remarcat la ‘implicació’ de la militància ‘que s’involucra amb el projecte’ del partit.

‘Som el partit més participatiu’ i el que ‘més creu en la democràcia participativa’, ha insistit la portaveu d’ERC, que ha remarcat la importància del fet que tota la militància tingui ‘veu i vot’, i que participi directament ‘de decisions tant importants’ com la que avui han pres els republicans, segons ha dit. La secretària d’Organització i Finances, Pilar Albiol, ha constatat la normalitat amb què ha transcorregut tota la jornada electoral.

A partir de dilluns s’obrirà un període de negociacions per tal de pactar una nova executiva de consens, que integri tots els sectors.