Edició 2113

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 08 de maig del 2024
Edició 2113

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 08 de maig del 2024

Quo vadis, Josep Cuní?

|

- Publicitat -

Ahir, a ‘Els matins’ de TV3, el programa matinal conduït per l’incombustible Josep Cuní, va tornar a perdre el nord en oferir-nos uns continguts que no són propis de la Televisió de Catalunya ni tampoc d’una televisió pública.

Us explicarem la situació: a la secció del programa anomenada ‘denúncia’ dedica uns vint minuts a una joveneta madrilenya. Tota l’entrevista és en castellà. La noia explicava, pobreta ella, que ha gravat un CD amb un productor americà de Detroit (moltes i molts ja voldrien). La xiqueta, intentant fer pena, explica que, tot i la macroproducció del disc, no ha trobat cap discogràfica que vulgui editar-li el seu primer treball. Això com diuen al seu país ja ‘huele a gato encerrado’.

Publicitat

Però podem entendre una mica perquè cap discogràfica no en vol saber res després d’oferir un espantós playback que perpetra al mateix plató de ‘Els matins’. Ni a Factor X passaria el càsting.

Per acabar-ho d’adobar, la noia, que es fa dir de nom artístic Kireina, explica que les cançons no són seves sinó del productor americà abans citat.

I la pregunta que sorgeix és… que hi fa la noia aquesta al programa del Cuní? Si tants i tants artistes es veuen en la mateixa situació, o encara pitjor, autoproduint-se els discs perquè els productors costen igual o més que les gravacions… què hi pinta al programa matinal de la televisió nacional de Catalunya? Doncs la noia va anar a demanar almoina. Es veu que la madrilenya ha estat seleccionada per a un concurs als Estats Units, el Hollywood Musica Awards, però no té diners per pagar-se el bitllet d’avió!

‘Però no us preocupeu’ -afirma l’entrevistadora- ‘la Kireina farà un parell de concerts per tal de recaptar diners’. On? Els dos a Madrid, és clar!

Publicitat

Opinió

Minut a Minut