Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

Quo vadis, Josep Cuní?

Ahir, a ‘Els matins’ de TV3, el programa matinal conduït per l’incombustible Josep Cuní, va tornar a perdre el nord en oferir-nos uns continguts que no són propis de la […]

Redacció
Redacció 28/10/2008

Ahir, a ‘Els matins’ de TV3, el programa matinal conduït per l’incombustible Josep Cuní, va tornar a perdre el nord en oferir-nos uns continguts que no són propis de la Televisió de Catalunya ni tampoc d’una televisió pública.

Us explicarem la situació: a la secció del programa anomenada ‘denúncia’ dedica uns vint minuts a una joveneta madrilenya. Tota l’entrevista és en castellà. La noia explicava, pobreta ella, que ha gravat un CD amb un productor americà de Detroit (moltes i molts ja voldrien). La xiqueta, intentant fer pena, explica que, tot i la macroproducció del disc, no ha trobat cap discogràfica que vulgui editar-li el seu primer treball. Això com diuen al seu país ja ‘huele a gato encerrado’.

Però podem entendre una mica perquè cap discogràfica no en vol saber res després d’oferir un espantós playback que perpetra al mateix plató de ‘Els matins’. Ni a Factor X passaria el càsting.

Per acabar-ho d’adobar, la noia, que es fa dir de nom artístic Kireina, explica que les cançons no són seves sinó del productor americà abans citat.

I la pregunta que sorgeix és… que hi fa la noia aquesta al programa del Cuní? Si tants i tants artistes es veuen en la mateixa situació, o encara pitjor, autoproduint-se els discs perquè els productors costen igual o més que les gravacions… què hi pinta al programa matinal de la televisió nacional de Catalunya? Doncs la noia va anar a demanar almoina. Es veu que la madrilenya ha estat seleccionada per a un concurs als Estats Units, el Hollywood Musica Awards, però no té diners per pagar-se el bitllet d’avió!

‘Però no us preocupeu’ -afirma l’entrevistadora- ‘la Kireina farà un parell de concerts per tal de recaptar diners’. On? Els dos a Madrid, és clar!