Diumenge, 19 de setembre de 2021 - Edició 1151
La República

Els independentistes d’Unió planten cara a Duran

Antoni Castellà ha anunciat aquest dijous que els independentistes d’Unió han acordat fer campanya pel 'no' en la consulta interna del 14 de juny com un equivalent a votar independència i que en aquest sentit ja han demanat el cens del partit per posar-se en marxa.  Castellà ha explicat que la decisió no té res a veure amb Duran, perquè l’encàrrec de preparar una proposta de  pregunta la tenia el secretari general d’Unió, Ramón Espadaler, que després d’un debat de més de tres hores no es va moure ni un mil·límetre de la proposta inicial malgrat la oferta de diàleg i  transaccions dels membres del comitè de govern que discrepaven de la pregunta. 

Redacció
Redacció 04/06/2015

Espadaler no es va moure ni un mil·límetre en la negociació de tres hores

Castellà ha explicat que la decisió no té res a veure amb Duran, perquè l’encàrrec de preparar una proposta de  pregunta la tenia el secretari general d’Unió, Ramón Espadaler, que després d’un debat de més de tres hores no es va moure ni un mil·límetre de la proposta inicial malgrat la oferta de diàleg i  transaccions dels membres del comitè de govern que discrepaven de la pregunta.  Finalment, Espadaler va obtenir el suport de 17 membres del comitè de govern i per Castellà “Tots i cada un són corresponsables. No és una discussió sobre noms i persones”.

Si surt el “sí” no hi ha posició política

Antoni Castellà ha assenyalat que el sector independentista respectarà el resultat de la votació i ha volgut assenyalar que si guanya el 'sí' en la consulta interna d'Unió no se sabrà exactament què vol dir i haurà de ser el comitè de govern el que ho defineixi.

La pregunta va contra el mandat del consell nacional

Castellà ha explicat que considera que la  pregunta no respon al mandat del consell nacional del febrer, ja que “no és clara i interpel·la els militants sobre si volen continuar en el procés sense definir exactament què és procés”.

Congrés extraordinari sobre continguts

En preguntar-li per un congrés extraordinari, ha opinat que si s'hagués de convocar hauria de ser sobre continguts, perquè “ningú està plantejant una discussió sobre els membres de la direcció”. “El que passa és que això demostraria que la pregunta no és clara”, ha reblat.
 
Reclamen el cens del partit
 
Per posar en marxa aquesta campanya, el sector crític ha demanat el cens del partit i Castellà s'ha mostrat convençut que els serà facilitat, de la mateixa manera que ha confiat que la consulta serà neta. Els sobiranistes, en tot cas, controlen tres de les intercomarcals del partit, Barcelona, Barcelona comarques i Terres de l'Ebre, i calculen que almenys podrien accedir al 60% dels militants.
 
 
Acords sobre el full de ruta
En demanar-li si creu que UDC es podria adherir al full de ruta pactat per CDC, ERC i les entitats sobiranistes, Castellà ha rebutjat una “adhesió total” de bones a primeres, perquè primer cal que el partit defineixi la seva posició pròpia per després intentar arribar a acords. De tota manera, ha opinat que segur que s'arribarien a acords.