Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

Els governs català, basc i gallec fan una declaració conjunta a favor de la diversitat lingüística a Europa

El català, el basc i el gallec van compartir per primera vegada espai i activitats a Expolingua Berlín 2007, un dels majors aparadors de les llengües del món, en el qual han estat presents 32 països i 60 llengües. Aquesta participació conjunta és una de les línies de treball iniciades gràcies al Protocol de col·laboració en matèria de política lingüística subscrit pels tres governs l’any passat. L’objectiu és intercanviar informació i experiències i treballar conjuntament per avançar en un major reconeixement del català, el basc i el gallec tant a l’estat espanyol com a l’Europa plurilingüe.

Redacció
Redacció 19/11/2007

El català, el basc i el gallec van compartir per primera vegada espai i activitats a Expolingua Berlín 2007, un dels majors aparadors de les llengües del món.

En aquest sentit, els tres governs seguiran fomentant estratègies destinades a la difusió internacional dels productes culturals i dels seus creadors, i utilitzant aquesta projecció internacional per augmentar el prestigi de les tres llengües i cultures.

Al llarg dels tres dies que ha durat la fira, l’estand ha rebut la visita de milers de persones que han pogut participar en les diferents activitats organitzades; projecció de documentals; curts i llargmetratges; classes bàsiques de les tres llengües o actuacions musicals, entre d’altres. Així mateix, s’ha donat informació relacionada amb la situació sociolingüística de cadascuna de les llengües i s’han sortejat cursos de català, basc i gallec.