Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

Els estudiants es revolten, indignats pel desallotjament

El balanç dels enfrontaments entre estudiants i Mossos d’Esquadra durant aquest matí ha acabat amb sis estudiants detinguts, cinc agents ferits, un d’ells greu, desenes de contusionats i setze denunciats, segons els Mossos. L’ambient al llarg del dia s’ha anat tensant a partir del desallotjament aquest matí dels estudiants que estaven tancats al rectorat de la Universitat de Barcelona (UB). El Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) ha convocat una concentració a les 17 h a la comissaria de Les Corts de suport als detinguts i a les 20 hores a la plaça Universitat en contra de l”estratègia repressiva’.

Redacció
Redacció 18/03/2009

Després dels enfrontaments en els dos talls que els estudiants han ocasionat a la Gran Via

han iniciat una marxa des de la Plaça Universitat per l’Eixample. Quan un grup d’estudiants ha intentat entrar al Departament d’Innovació, Universitats i Empresa, els agents han tornat a carregar contra ells, i fins i tot contra els periodistes i fotògrafs que hi havia al voltant.

Els estudiants han qualificat el desallotjament d”excessiu’ i han assegurat que trenca la promesa del rector de la universitat Dídac Ramirez que els havia assegurat ‘que no els farien fora’ però que sobretot, ha afegit, ‘deslegitima’ el sector estudiantil més pacífic que defensava el diàleg. Creuen que això només servirà per radicalitzar les postures dels estudiants.

L’Assemblea Personal Docent i Investigador i d’Administració i Serveis de les Universitats Catalanes (PDI-PAS) de les Universitats Catalanes, que engloba més de 600 signatures de docents i treballadors universitaris simpatitzant del moviment crític amb el pla Bolonya, veu amb preocupació ‘l’escalada de repressió i criminalització’ contra els estudiants dels darrers mesos.

El rector demana la intervenció dels polítics

El rector de la Universitat de Barcelona (UB), Dídac Ramírez, ha demanat aquest dimecres la intervenció dels polítics i el Parlament per resoldre el conflicte obert amb els estudiants. Ramírez ha explicat que la decisió de demanar la intervenció dels Mossos d’Esquadra per desallotjar els estudiants ha estat ‘dolorosa’. La demanda del rector s’emmarca en l’actitud de silenci per part de la Comissionada, Blanca Palmada, i el conseller del ram, Josep Huguet, que també han denunciat els estudiants. Els rectors de les universitats catalanes han emès un comunicat en suport a l’actuació de Ramírez.