Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

Els enginyers industrials asseguren que l’apagada de Barcelona posa de manifest la precarietat de la xarxa elèctrica

El Col·legi d’Enginyers Industrials ha assegurat que l’apagada de Barcelona ha posat de manifest la precarietat de la xarxa elèctrica. Segons els enginyers industrials, no hi ha inversions a Catalunya de Red Eléctrica i Fecsa Endesa i les estacions de Red Eléctrica Española són deficients. ‘Amb aquest accident han quedat paleses les deficiències de la xarxa elèctrica a l’àrea de Barcelona, fet que va provocar que les conseqüències de la caiguda del cable de l’estació de Collblanc fossin més grans i afectessin especialment les estacions d’Urgell i Maragall, a més d’altres de menor impacte’, han dit els enginyers industrials.

Redacció
Redacció 25/07/2007

‘En el cas que la xarxa elèctrica hagués estat en condicions, les conseqüències de l’incident haguessin estat menors’, han afegit des del Col·legi d’Enginyers Industrials. Segons els enginyers industrials amb l’avaria s’han posat de manifest les deficiències de les estacions de Red Eléctrica Española, empresa que gestiona la xarxa i la manca d’inversions per part de Red Eléctrica Española i Fecsa Endesa a Catalunya.

Apart els enginyers també creuen que si hi hagués una gestió de proximitat faria més visible la realitat del problemes, en referència a la supressió el 2001 del Centro de Control Eléctrico de Red Eléctrica Española a Barcelona que es va centralitzar a Madrid.

Els enginyers també han recordat l’estudi que van presentar amb el títol ‘S’acosta el Crac Energètic’. ‘En aquest sentit, Barcelona ha patit un ‘Crac de Subministrament’ elèctric’, han dit. ‘Aquest treball ja recollia que l’exigència d’un bon subministrament passa per la necessitat d’un treball en xarxa a tots els nivells. Per això, són necessàries les línies d’Interconnexió amb altres estats, com la línia d’Interconnexió amb França. Aquestes xarxes garanteixen un restabliment del subministrament en poc temps davant d’incidents de gran extensió’, han afegit.

Finalment han fet referència a la dada que Catalunya ingressa dins la tarifa elèctrica aproximadament el 25% del que correspon a la xarxa de distribució i que només en rep el 15% de la inversió i la despesa destinada a la xarxa que porta la llum a empreses i cases.