Dilluns, 20 de Gener de 2020 - Edició 543
La República

Els empresaris de CECOT, amb la independència

Un 53% dels empresaris de la Cecot estan a favor que Catalunya sigui un nou estat d’Europa, segons una enquesta que ha fet la patronal a l’empresariat català sobre com veu l’actual situació política a Catalunya. Dels entrevistats, un 44% assegura que veu amb incertesa el camí que s’ha obert des de la manifestació de l’Onze de Setembre, mentre que prop d’un 30% viu aquests moments amb il·lusió. Per contra, un 13% ho rebutja, un 11% té por i un 3% es mostra indiferent o no contesta. Sobre un univers de 7.000 empreses d’indústria, serveis i comerç, 800 han contestat l’enquesta.

Redacció
Redacció 11/10/2012

La Cecot ha fet una breu enquesta, via correu electrònic, a les 7.053 empreses associades a l’entitat per tal de conèixer l’opinió del sector empresarial sobre el nou escenari social, econòmic i polític iniciat el passat 11 de setembre. La Cecot pretén també conèixer la priorització que les empreses fan a l’hora d’establir marcs d’actuació possibles a futur. 

Responent a la pregunta de quin escenari desitjaria per a Catalunya, una mica més de la meitat dels entrevistats, un 53%, creu que Catalunya hauria de ser un nou estat d’Europa. Un 17% optaria per tenir un pacte fiscal o concert econòmic amb una quota solidària amb la resta de l’Estat i, en percentatges similars, a un 15% els agradaria millorar el finançament i a un 13% formar part d’un Estat confederal. Només un 2% creu que s’hauria de quedar com fins ara.

Sobre la pregunta de si en un futur proper l’empresariat tem un possible boicot dels seus productes, dos de cada tres, un 67%, diuen que no, enfront del 33%, que diu que sí. Com que es continuen rebent formularis, la Cecot farà un segon informe la setmana del 15 d’octubre, quan espera haver rebut més opinions. 

Relacionats